Sú Ducks schopní vyhrať Stanleyho pohár? Gibson verí, že áno

Brankár John Gibson podpísal v sobotu s tímom Anaheim Ducks osemročný kontrakt. Podpísal ho preto, lebo verí, že s kalifornským tímom bude mať v budúcich rokoch šancu reálne zabojovať o Stanleyho pohár.

„Ak sa pozriete na tím, ktorý máme, tak ak dokážeme zostať zdraví, myslím si, že môžeme zdolať kohokoľvek. Myslím si, že nás trochu ľudia možno podceňujú, pretože máme trochu staršia jadro, ale myslím si, že my v šatni veríme, že sme viac ako schopní priviesť do Anaheimu Stanleyho pohár,“ povedal Gibson pre klubový web.

Dvadsaťpäťročný Američan má ešte jeden rok platný vo svojej trojročnej zmluve a po budúcej sezóne mohol byť obmedzeným voľným hráčom. Nový kontrakt ho v tíme udrží do konca sezóny 2026/27.

„Toto je jediné miesto, kde som chytal, takže od začiatku sa tu cítim ako doma. Samozrejme, zvyknete si na to, ale teraz po tých piatich či šiestich rokoch si neviem predstaviť, že by som hral niekde inde,“ poznamenal Gibson. „Nedokážem si predstaviť lepšie miesto.“

Gibson mal v minulej sezóne bilanciu 31-18-7 s 92,6% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,43 inkasovaného gólu na zápas. V play-off ho však postihlo zranenie dolnej časti tela, ktoré malo pôvod ešte v ročníku predtým.

„Chcem sa uistiť, že po tomto lete budem silnejší. V minulom ročníku to pôsobilo tak, že sa to zranenie so mnou vlieklo. Nikdy som sa úplne nezotavil. Cez toto leto som sa zameral na to, aby som sa o to zranenie postaral, aby som mohol vstúpil do sezóny bez obmedzení. Chcel som to dostať pod kontrolu, čo sa mi aj podarilo,“ doplnil.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 08. 08. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL