Larkin a Red Wings podpísali dlhoročnú zmluvu

Generálny manažér tímu Detroit Red Wings, Ken Holland, ešte stále neuzavrel svoje letné povinnosti. September sa pomaly blíži a hviezdny útočník Dylan Larkin je stále obmedzeným voľným hráčom bez zmluvy. Rokovania však idú správnym smerom.

„Niečo sa blíži,“ povedal Larkin pre Sportsnet. „Každému som povedal, že si myslím, že to bude pred tréningovým kempom. Už tam takmer sme. Už len čakám na doladenie detailov.“

Dvadsaťdvaročný rodák z amerického Michiganu zažil v minulej sezóne hladký presun z pozície krídla do pozície centra a v 82 zápasoch ukázal svoju hodnotu aj so ziskom 16 gólov a 63 bodov, s ktorými viedol Red Wings. Takisto sa zlepšil v defenzívnej činnosti a dostal šancu v oslabeniach.

Pre Detroit je mimoriadne dôležitý, a tak by si ho chcel Holland upísať na päť alebo šesť ďalších sezón. Problémom sú však obmedzenia vyplývajúce z platového stropu. Preto sa rokovania aj tak naťahujú.

„Pre mňa je to vcelku dobrá časť – ukazujú mi ich dlhodobý záväzok – ale stále sú na stole aj iné ponuky, či by išlo o kratší premosťovací kontrakt alebo dlhodobú zmluvu. Teraz sa len snažíme zistiť, čo bude najlepšie pre budúcnosť oboch strán,“ poznamenal Larkin.

DOPLNENÉ: Red Wings v piatok oznámili, že sa dohodli s Larkinom na päťročnej zmluve s priemerným ročným platom 6,1 milióna amerických dolárov. Po jej skončení sa bude môcť stať neobmedzeným voľným hráčom.

UPDATE: The Detroit #RedWings today re-signed center Dylan Larkin to a five-year contract. #LGRW pic.twitter.com/MgmOCykUf2

— Detroit Red Wings (@DetroitRedWings) August 10, 2018



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 08. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL