Nový tréner Stars chce dokázať, že do NHL patrí

Tím Dallas Stars urobil v lete zmenu na svojej lavičke. Novým hlavným trénerom sa stal Jim Montgomery, ktorý nemá žiadne trénerské skúsenosti z NHL. Pred sebou tak má úlohu dokázať, že medzi elitu skutočne patrí.

„Musím dokázať, že sem patrím,“ povedal Montgomery pre ligový web. „A všetci hráči musia dokázať, že do Dallasu dokážu priniesť víťazné mužstvo, o ktorom by sme mohli hovoriť ako o tíme play-off, ktorý dokáže bojovať o Pohár.“

Štyridsaťdeväťročný Montgomery má za sebou päť sezón na lavičke Denverskej univerzity, s ktorou mal bilanciu 125-57-26 a v roku 2017 vyhral národný šampionát. Teraz ho čaká vedenie ambiciózneho tímu, ktorý však za ostatnú dekádu hral v play-off len dvakrát.

„Chcem byť rovnakým trénerom, akým som býval. Chcem byť trénerom, ktorého tímy sú známe za svoju vytrvalosť a nesebeckú kultúru. Nezáleží na tom, koho za to budú chváliť, pokiaľ pôjdeme správnym smerom. Všetko je to v prvom rade o tíme. To je najväčšou výzvou každého trénera na každej úrovni,“ poznamenal Montgomery.

Montgomerymu záleží aj na správnej komunikácii, a tak už absolvoval rozhovory so svojimi novými zverencami – telefonicky i osobne. Potešilo ho, že hráči chcú vyhrávať. „Ich mysle sú na správnom mieste a mnoho z nich si uvedomuje, že okno príležitosti sa rýchlo približuje a mohlo by skončiť o štyri alebo päť rokov,“ dodal.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 08. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL