Brian Gionta je pripravený na potenciálny koniec kariéry

Brian Gionta je stále voľným hráčom bez zmluvy. A ak by skúsený útočník odohral už svoj posledný zápas NHL, bol by pripravený ukončiť kariéru bez výčitiek.

Druhé leto po sebe je americký veterán bez zmluvy. V minulej sezóne mu to umožnilo zahrať si na Olympiáde v Pjongčangu, po ktorej sa vrátil do NHL a absolvoval 20 zápasov za Boston. Teraz možno prišiel čas, aby zavesil korčule na klinec a svoju pozornosť venoval žene a trom deťom.

„Stále trénujem, pretože je to pre mňa rutina. Je to to, čo som robil každé leto posledných 17 rokov. Stále trénujem so skupinou hráčov, ktorí sú tu. Bavím sa s nimi a zostávam vo forme. Som však pripravený na koniec kariéry, pokiaľ by sa nevyskytlo niečo významné,“ povedal Gionta pre ligový web.

„Minulý rok sme mali na stole niekoľko ponúk a zamerali sme sa na tie významnejšie. V tejto fáze mojej kariéry mi však nepripadá správne sťahovať deti na rok sem, na rok tam.“

Gionta hľadá momentálne len jednoročnú zmluvu a nechce sa príliš vzdialiť od newyorského Rochesteru, kde býva so svojou rodinou. V minulej sezóne si zahral za miestnych Americans, ktorí sú v AHL „farmou“ Buffala. Ak by mu to nevyšlo, nebol by proti inej práci v organizácii Sabres. Láka ho myšlienka práce s nádejami tímu.

„Vlani som v Rochesteri zažil dobré časy. Bol som niečo medzi hráčom a trénerom. Chlapci si chodili za mnou po rady, pomáhal som im a bol súčasťou ich rastu. Bol to zábavný rok, otvorilo mi to oči, kde by som chcel byť,“ poznamenal tridsaťdeväťročný Američan.

Ak by kariéra Giontu skončila, uzavrel by ju ako víťaz Stanleyho pohára z roku 2003. V lige odohral dokopy 1026 zápasov, v ktorých nazbieral 595 bodov za 291 gólov a 304 asistencií. V play-off pridal 32 gólov a 36 asistencií.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 08. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL