Dostane Vasilevskij lukratívny kontrakt ako Carey Price?

Tím Anaheim Ducks sa nedávno dohodol na novej osemročnej zmluve s brankárom Johnom Gibsonom, ktorý bude mať piaty najvyšší „cap-hit“ medzi brankármi. Mohol by sa na vrchol prepracovať Andrej Vasilevskij z tímu Tampa Bay Lightning?

Dvadsaťštyriročný Rus by mohol podpísať nový kontrakt od 1. júla 2019 a už teraz je isté, že ho bude čakať nárast platu oproti 3,5 miliónu amerických dolárov, ktoré zarába teraz. Joe Smith z The Athletic už dokonca cez nemenovaného agenta zisťoval, koľko by mohol muž v maske zarábať.

„Ak Vasilevskij získa Stanleyho pohár a cenu pre najužitočnejšieho hráča, potom dostane peniaze ako Carey Price. Inak to bude medzi 8 až 8,5 milióna amerických dolárov ročne,“ poznamenal agent, ktorý Vasilevského nezastupuje.

Tridsaťročný Price podpísal minulý rok s Montrealom osemročnú zmluvu, ktorá začne platiť v nadchádzajúcej sezóne. Jej priemerný plat činí 10,5 milióna amerických dolárov ročne. Už teraz sa zdá byť pre tím nevýhodný.

Vasilevskij odchytal v minulej sezóne 65 zápasov, v ktorých kryl 91,9 % striel. Ligu viedol so 44 víťazstvami a v priemere inkasoval 2,62 gólu na zápas. Price mal v 49 dueloch 90% úspešnosť zákrokov a priemer 3,11 inkasovaného gólu na zápas.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 13. 08. 2018 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL