Tuukka Rask verí, že mu Halákov príchod pomôže

Tukka Rask je brankár, ktorý patrí medzi tých najvyťažovanejších. Uvedomuje si však, že potrebuje aj spoľahlivého partnera v bránkovisku. A tým teraz bude Jaroslav Halák, ktorý 1. júla podpísal s Bostonom dvojročnú zmluvu.

Rask vie, že najlepšie sa mu darí, keď v sezóne odchytá okolo 50 zápasov. Dúfa preto, že slovenský brankár bude dostatočne dobrý na to, aby sa udržiaval v dostatočne sviežom stave a nemíňal si energiou dlhými sériami dochytaných duelov bez prestávky.

„Myslím si, že vás to po mentálnej stránke trochu povzbudí, keď viete, že nebudete chytať v 15 zápasoch po sebe a že nevyčerpáte energiu v úvode sezóny. Mentálne to pomáha,“ povedal Rask pre klubový web.

V minulej sezóne odchytal fínsky gólman 54 zápasov. Na konte ich mal menej ako 60 po prvýkrát od sezóny 2013/14, v ktorej získal Vezinovu trofej. V minulej sezóne mu pomohlo, že sa tím mohol spoľahnúť na Antona Chudobina.

„Myslím, že minulý rok bol prvý, v ktorom sme si stanovili plán a držali sa ho. Myslím, že to prospelo každému. Síce bol koniec ročníka sklamaním, ale aj po rozhovoroch s trénermi a manažérmi som sa cítil sviežo a mal som vo mne stále veľa energie. Myslím si, že to bolo skvelé znamenie,“ poznamenal Rask.

Bruins chceli predĺžiť zmluvu s Chusobinom, ale problémom sa stali peniaze. Teraz dúfajú, že aj Halák bude spoľahlivými výkonmi tlačiť na Raska a zároveň pomáhať mužstvu k víťazstvám. Fín v to tiež dúfa a momentálne je spokojný, ako to vyzerá s bránkoviskom Bostonu.

„Každý rok sa začína od nuly a myslím si, že cieľom každého tímu je mať dvoch dobých brankárov a následne sledovať, ako sa to vyvinie. Rozdelí sa medzi nich hrací čas a potom dúfate, že keď príde play-off, tak bude každý svieži a pripravený. Myslím si, že je pre náš tím skvelé, že máme taký luxus v podobe dvoch dobrých brankárov,“ dodal Rask.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 21. 08. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL