Mesto Seattle zatiaľ neodobrí renováciu arény. Na ťahu je NHL

Hoci investičná skupina zaujímajúca sa o tím NHL v Seattli dospela k niekoľkým dohodám týkajúcich sa renovácie miestnej KeyArény, mestské zastupiteľstvo prišlo s prekvapujúcou zmenou.

Dohody medzi skupinou Oak View a mestom Seattle predstavovali pokrok a pred spustením rekonštrukcie arény stačilo dohody schváliť v piatok na mestskom zastupiteľstve. To však prišlo s podmienkou predtým ako odobrí spustenie renovácie.

Mestskí poslanci sa dohodli, že renovácia arény bude môcť začať až po tom, čo Rada guvernérov NHL oficiálne schváli Seattle ako 32. tím na ligovej mape. Ak sa tak nestane, k rekonštrukcii nedôjde. Mesto sa tak chce uistiť, že sa z dlhodobého hľadiska celý projekt vyplatí.

Marshall Foster, ktorý vedie rokovania na strane mesta, povedal pre King 5, že skupina investorov na tento návrh kývla a neberie ho ako prekážku v rokovaniach. Tiež sa napríklad dohodli aj na klauzule zakazujúcej sťahovanie tímu v prvých 39 rokoch nájomnej zmluvy.

Ako táto podmienka ovplyvní hlasovanie guvernérov NHL, je nejasné. Podľa Billa Dalyho by nemalo prebehnúť skôr ako v decembri. Záujemcovia budú však už 2. októbra prezentovať svoj projekt pred majiteľmi súčasných tímov ligy.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 09. 09. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL