Seattle začne na jar hľadať generálneho manažéra, tvrdí Tippett

Hoci ešte Seattle nedostal zelenú a nemá za sebou ani stretnutie s Radou guvernérov NHL, už teraz sa pomaly v skupine začína plánovať proces hľadania generálneho manažéra. Podľa Davea Tippetta by sa s ním malo začať na jar.

„Myslím si, že sa stalo asi 15 mesiacov predtým, ako začali, že vo Vegas najali Georgea McPheeho. My budeme mať dobrý zoznam kandidátov. Niektorí možno už budú s tímom pracovať cez draft. Mohol by byť niekto už predtým dostupný. Uvidíme, ako to pôjde, ale na jar to začneme riešiť,“ povedal Tippett pre 950 KJR.

Tippett, ktorý naposledy pracoval ako hlavný tréner a viceprezident hokejových operácií Arizony, momentálne zastáva v Seattli funkciu vyššieho poradcu. Momentálne je jediným zamestnancom v Oddelení hokejových operácií.

Tippett nevylúčil, že by sa mohol uchádzať o post prvého hlavného trénera v klubovej histórii a povedal, že aj na pozíciu generálneho manažéra by chceli v Seattli najať niekoho skúseného. Potom by prišlo na rad budovanie tímu skautov, ktorí by už boli s tímom počas ročníka 2019/20, po ktorom by záujemcovia chceli v ideálnom prípade absolvoval rozširovací draft.

Či k týmto krokom dôjde, bude závisieť aj od stanoviska Rady guvernérov. Tá sa so záujemcami stretne v októbri, ale hlasovať by nemala skôr ako v decembri.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 09. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL