Pacioretty podpísal s Golden Knights štvorročný kontrakt

Ani to dlho netrvalo. Už na druhý deň po výmene sa útočník Max Pacioretty a tím Vegas Golden Knights dohodli na podmienkach novej zmluvy.

Pacioretty, ktorý vstupuje do posledného roku aktuálnej zmluvy, podpísal nový štvorročný kontrakt, ktorý bude mať do konca ročníka 2022/23 hodnotu 7 miliónov amerických dolárov ročne.

Dvadsaťdeväťročný Američan prišiel do Vegas v nedeľu, keď ho Montreal vymenil za Tomáša Tatara, Nicka Suzukiho a voľbu v druhom kole budúcoročného draftu. Podpis zmluvy bol podmienkou výmeny.

Pacioretty má za sebou 626 zápasov NHL, v ktorých strelil 226 gólov a pridal 222 asistencií. V piatich sezónach pokoril hranicu 30 gólov a hoci vlani sa mu až tak nedarilo, bol v hľadáčiku „Rytierov“ už od júnového draftu.

„Trvalo to pár mesiacov. Niekedy sme intenzívne komunikovali, inokedy bolo ticho. Veci sa zintenzívnili v posledných troch alebo štyroch dňoch,“ povedal generálny manažér George McPhee. „Výmena by sa nestala, ak by sme nemohli podpísať zmluvu. Mysleli sme si, že je to dobrá príležitosť pre náš tím.“

„Max už teraz bude môcť riešiť len hokej. Nemusí byť kapitánom a ani ním nebude – máme tu 23 kapitánov. Necháme ho len hrať hokej. Dokáže strieľať góly a myslím, že od roku 2011 alebo 2012 je tretím najlepším strelcom ligy. Je to produktívny hráč, ktorý prinesie rýchlosť, veľkosť a zapasuje do nášho tímu. Vie brániť, a tak ho môžete využívať v rôznych situáciách. Myslíme si, že sme dnes lepším tímom, ako sme boli včera,“ dodal McPhee.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 09. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL