Rokovania s Reinhartom napredujú, tvrdí Botterill

Útočník Sam Reinhart ešte nemá v rukách nový kontrakt, ale stále zostáva dôležitým kusom budúcnosti Sabres. V pondelok to pre ligový web uviedol generálny manažér tímu Jason Botterill.

Dvadsaťdvaročný rodák zo Západného Vancouveru je posledných obmedzeným voľným hráčom Buffala, ktoré otvorí svoj tréningový kemp vo štvrtok. Ako sa čas kráti, rokovania sa zintenzívňujú a optimizmus pretrváva.

„Vždy ste optimistickí, že sa kontrakt zavŕši. O to sa snažíme aj my práve teraz. Myslím si, že obe strany sú veľmi zdvorilé a jednoducho sa len snažíme dospieť ku kompromisu,“ povedal Botterill.

Reinhart má za sebou ročník, v ktorom si vytvoril osobné maximum s 50 bodmi. V 82 zápasoch si ich rozložil rovnomerne na 25 gólov a 25 asistencií. Darilo sa mi najmä v druhej polovici ročníka, v ktorej nazbieral až 37 bodov v 38 stretnutiach. Minulý týždeň trénoval po boku Jacka Eichela.

„Som nadšený, že je Sam v meste a trénuje s našimi chlapcami, aby zostal súčasťou príprav. Pokračujeme v rozhovoroch s jeho agentom a stále dúfame, že sa dohodneme,“ poznamenal Botterill.

„Je súčasťou prestavby a to je to podstatné. Musíme sa férovo dohodnúť. Sme nadšení, že je v Buffale a je vidno, že v lete pracoval veľmi tvrdo. To, že je tu a že sme s nimi začali komunikovať, je skvelé znamenie.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 09. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL