Kovaľčuk si po prvýkrát zatrénoval s Kings + video

Hviezdny útočník Iľja Kovaľčuk má už za sebou prvý tréning so svojimi novými spoluhráčmi z tímu Los Angeles Kings. Po prvýkrát s nimi na ľade pobudol v pondelok a po odchode z ľadu oplýval spokojnosťou.



„Máme tu skvelé jadro hráčov, chlapci vedia, ako vyhrávať. Máme skvelých brankárov, takže si myslím, že sme určite jedným z tímov, ktorý bude bojovať o titul,“ povedal Kovaľčuk pre LA Kings Insider.

Kings nepostúpili v play-off cez prvé kolo ani raz od roku 2014, v ktorom získali Stanleyho pohár. Vlani ich potopilo v prvom kole Vegas. V minulej sezóne trápila tím nedostatočná ofenzívna produktivita, ktorú by mohol zlepšiť práve ruský kanonier.

Tridsaťpäťročný veterán, ktorý v minulej sezóne KHL strelil 31 gólov v 53 zápasoch, tvrdí, že je na návrat do NHL pripravený po tom, čo sa v lete pripravoval v spoločnosti Alexa Radulova z Dallasu a Jevgenija Malkina z Pittsburghu.

„Robil som podobné veci, ako zvyčajne robím. Veľa som behal, veľa som vzpieral, pracoval na sile. O trochu skôr som však začal korčuľovať, pretože tvrdia, že NHL je teraz rýchlejšia. Zvyčajne som nekorčuľoval pred príchodom do kempu, ale teraz som párkrát týždenne v posledných týždňoch korčuľoval,“ poznamenal Kovaľčuk.

Kovaľčuk si v doterajších 816 zápasoch NHL udržoval priemer rovného bodu na zápas. Strelil pritom 417 gólov, dvakrát pokoril hranicu 50 gólov a aspoň 41 gólov strelil v šiestich sezónach. Koľko by ich mohol nastrieľať po svojom návrate?

„Želám si, aby som mohol predpovedať budúcnosť, ale nie som kúzelník. Ako som povedal, v lete som tvrdo pracoval, aby som sa dostal do najlepšej možnej formy a to, že budem hrať s takýmto hráčmi, bude pre mňa omnoho ľahšie. Nikdy som nehral s hráčom ako Kopitar, takže uvidíme. Som veľmi vzrušený. Hráči ako Kopitar, Doughty, Carter či Brown vám život uľahčia. Myslím si, že budem v poriadku,“ dodal Kovaľčuk.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 09. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL