Tatar je nadšený. Výmenu do Montrealu sám odobril

Slovenský útočník Tomáš Tatar sa celé leto pripravoval na pôsobenie v Las Vegas, nakoniec sa bude musieť zmieriť so sťahovaním. Začiatkom týždňa bol vymenený do Montrealu a po otrasení prekvapenia cíti nadšenie, že sa stane súčasťou kanadskej organizácie.

„Trvalo mi asi päť minút, kým mi došlo, čo sa vlastne deje,“ povedal Tatar pre AP. „Potom nastúpilo nadšenie. Začal som byť skutočne nadšený z toho, že sa pripojím k Montrealu.“

Dvadsaťsedemročný Dubničan v minulej sezóne strelil 20 gólov, väčšinu pred výmenou v drese Detroitu. Po svojej prvej výmene v kariére sa mu však nedarilo a v play-off dostal dôveru len v ôsmich zápasoch.

„Nebolo to jednoduché. Bola to moja prvá výmena. Samozrejme viem, že som mal byť lepší,“ poznamenal s tým, že mu druhá zmena prostredia nevadí a že ju musel vzhľadom na klauzulu vo svojej zmluve aj odobriť.

„Som skutočne nadšený a veľmi sa na to teším. Montreal je skvelý klub s bohatou históriou. Je to tím z Original Six. Je veľmi rešpektovaný, takže pre mňa je to obrovská česť i príležitosť.“

Tatar putoval do Montrealu spolu s mladíkom Nickom Suzukim. Obaja pricestujú do mesta v stredu a vo štvrtok podstúpia lekárske prehliadky. V piatok sa začína riadny tréningový kemp.

„Som v najlepšom veku a pokúsim sa hrať najlepšie, ako viem. V lete som tvrdo pracoval, aby som ukázal ľuďom vo Vegas, že môžem hrať aj v top útoku. Teraz chcem v Montreale dokázať, že môžem hrať v prvých útokoch, byť produktívny a možno aj ukázať, že by som zvládol streliť aj 30 gólov,“ dodal Tatar.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 09. 2018 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL