Sharks myslia na Stanleyho pohár. Karlsson je po výmene smutný

Kým v Ottawe zavládol vo štvrtok smútok a rozčarovanie, v San Jose skalní fanúšikovia oslavovali príchod hviezdneho obrancu Erika Karlssona. Sharks tým dali jasne najavo, že ich cieľom bude Stanleyho pohár.

Odporúčame:
Výmena Erika Karlssona sa stala realitou!

„Toto je ten rok,“ povedal Evander Kane pre ligový web. „Naši mladí hráči sa zlepšujú a príchod takého hráča ako je Erik Karlsson, ktorý je víťazom Norrisovej trofeje... V Brentovi Burnsovi máme ďalšieho víťaza Norrisovej trofeje, takže už skutočne nemáme žiadne výhovorky. Je len na nás, aby sme to na ľade poskladali dokopy a mali dobrú sezónu. Nebudeme sa uspokojovať len s play-off, budeme chcieť vyhrať Stanleyho pohár.“

Karlsson vyhral Norrisovu trofej dvakrát v rokoch 2012 a 2015. Burns ju získal v roku 2017.

„Je to šialené, je to vzrušujúce. Výmena je ťažká pre každého, kto je v nej zahrnutý. Je ťažké vidieť odchádzať tých hráčov, ale samozrejme je vzrušujúce, keď sem noví prichádzajú. A ešte k tomu hráč, ako Erik. Je to neskutočné. Je to obrovský, obrovský talent. Už sa nevieme dočkať sezóny,“ poznamenal Burns.

Chcú ho na dlhé roky

Generálny manažér Doug Wilson po výmene predstúpil pred novinárov a povedal, že Karlsson, ktorému po tejto sezóne vyprší sedemročná zmluva, neprichádza do San Jose len na jednu sezónu.

„Pristupujeme k tomu s dlhodobým prístupom a myslíme si, že Erik k nám pasuje teraz a bude pasovať ešte dlhý čas,“ poznamenal Wilson.

Samotný Karlsson nechcel po výmene hovoriť o tom, či je pravdepodobný podpis dlhodobej zmluvy s kalifornským tímom. „Momentálne je to súkromná debata a nie niečo, o čom budem hovoriť,“ skonštatoval.

Karlsson je po výmene smutný

Z trápiaceho tímu sa dostáva do tímu v príjemnom prostredí a s veľkými ambíciami. Ani to však u Erika Karlssona nevyvolalo radosť. Štvrtok sa niesol aj u neho prevažne v znamení prekvapenia a smútku.

„Je to smutné. Nikdy som nechcel odísť,“ povedal švédsky obranca. „Je to veľmi nešťastné, ale budem sa musieť osobne pohnúť ďalej. Ani v tých najdivokejších predstavách som si nemyslel, že raz toho miesto opustím, ale nanešťastie sme sa dostali do týchto okolností. Bol som pripravený vrátiť sa sem a pracovať tvrdo za náš tím. Nanešťastie, už to nebudem môcť urobiť.“

Senators začali hovoriť o prestavbe, ktorú avizoval deň pred výmenou majiteľ Eugene Melnyk, ktorý akoby pripravoval pôdu pre veľkú výmenu. Generálny manažér Pierre Dorion o prestavbe hovoril aj po výmene a tvrdil, že pre klub bolo najvýhodnejšie vymeniť Karlssona teraz, kedy za neho mohol získať najviac.

„Nebol som súčasťou ich plánu, preto tu dnes stojíme. Z môjho pohľadu je to smutné. Nikdy som nechcel odísť, ale na druhú stranu, rešpektujem ich rozhodnutie. Nebudem im želať nič iné, len to najlepšie,“ skonštatoval Karlsson.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 09. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL