Záujemcovia o tím NHL zo Seattla majú dobrú správu o aréne

Záujemcovia o pritiahnutie tímu NHL do mesta Seattle majú pre svojich priaznivcov dobrú správu – Mestské zastupiteľstvo jednohlasne odobrilo dohody o renovácii miestnej haly a podmienkach prenájmu.

Spoločnosť Seattle Arena Co. minie na renováciu KeyArény 700 miliónov amerických dolárov a už jej nič nebráni v tom, aby začala s búracími prácami. Výsledkom agresívnej renovácie bude moderná hala s kapacitou 17 000 až 19 000 divákov.

Nájomná zmluva je dohodnutá na obdobie 39 rokov, počas ktorých tím nebude môcť opustiť mesto. Zahŕňa aj klauzuly, ktoré ju umožňujú dvakrát predĺžiť o ďalších osem rokov.

Už budúci týždeň by sa mali zástupcovia investičnej skupiny stretnúť s Radou guvernérov NHL, kde budú prezentovať svoj projekt. Ako už pred nedávnom hovoril zástupca komisára Bill Daly, hlasovanie o expanzii sa neočakáva skôr ako v decembri.

Medzi vedúcimi investormi skupiny sú filmový producent Jerry Bruckheimer a biznisman David Bonderman, ktorí dúfajú, že nový klub začne hrať v NHL už v sezóne 2020/21. Daly však tvrdí, že reálnejším cieľom je sezóna 2021/22. V prípade schválenie expanzie by liga zinkasovala od záujemcov 650 miliónov amerických dolárov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 25. 09. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL