Halák si ako jediný vyslúžil pochvalu od trénera. Bude chytať aj dnes

Fanúšikovia Bostonu sa na výsledok prvého zápasu sezóny 2018/19 nepozerali s nadšením. A nadšený nebol ani tréner Bruce Cassidy pri pohľade na výkon svojich zverencov. Potešil ho len jediný – Jaroslav Halák.

Slovenský brankár bol jediným svetlým bodom, a to v zápase ani neštartoval. Po tom, čo Tuukka Rask inkasoval päť gólov, dostal šancu v strede zápasu. A podľa Cassidyho si počínal dobre, napriek tomu, že inkasoval ďalšie dva góly a Bruins podľahli Capitals 0:7.

„Halák chytal dobre. Bol naším najlepším hráčom. A pravdepodobne nie je nikdy dobré, ak je vaším najlepším hráčom náhradný brankár. Myslím si, že chytal skutočne dobre,“ povedal Cassidy. „Našim hráčom dnes chýbal súťaživý duch. V otvárací večer mali byť o trochu snaživejší.“

Rask inkasoval päť gólov z 19 striel a v 28. minúte dal bráne zbohom. Na rad potom prišiel Halák, ktorý mal pôvodine zažiť debut v bráne Bostonu dnes proti Buffalu. Vo zvyšnom priebehu nevydareného duelu kryl 16 z 18 striel.

„Myslel som si, že v nejakom bode zápasu na to odpovieme. Preto som nechával Tuukku v bráne, ale pri tom piatom góle si nepokryl tyčku a to bol pre neho asi ten bod, keď už stačilo,“ skonštatoval Cassidy.

Kormidelník Bostonu si nie je istý tím, koho proti Sabres pošle do brány, keďže Halák chytal druhú polovicu stredajšieho duelu. Ak by to bol náhodou opäť Rask, vie, že sa podobný výkon ako v stredu nemôže zopakovať.

„Nechcem hovoriť o výkone celého tímu. Ja som nám chcel dať šancu na víťazstvo, ale to sa dnes nestalo. Inkasoval som tri lacné góly, takže sa musím pozrieť do zrkadla a napraviť to,“ priznal fínsky brankár.

DOPLNENÉ: Bruins neabsolvovali vo štvrtok doobeda rozkorčuľovanie, ale tréner Bruce Cassidy sa stretol s novinármi a prezradil, že sa bude držať pôvodného plánu a do brány pôjde proti Sabres Jaroslav Halák. Avizoval tiež, že by mohol premiešať ofenzívu. O tom však ešte bude diskutovať zo zvyškom trénerského zboru.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 04. 10. 2018 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL