Prvý útok Bruins je rovnako dominantný ako si naň pamätáme

Po minulej sezóne nejednému fanúšikovi Bostonu napadla myšlienka, či prvý útok dokáže udržať svoju dominanciu aj naďalej. A úvod sezóny naznačuje, že by tomu tak mohlo byť.

V ostatných dvoch sezónach sa Patrice Bergeron, Brad Marchand a David Pastrňák postarali o to, že Bruins mali jeden z najlepších top útokov v celej NHL.V minulej sezóne sa všetci traja dostali medzi 25 najproduktívnejších hráčov súťaže.

Pred touto sezónou trápili zdravotné problémy centra Bergerona, čo vzbudilo menšie obavy. Nakoniec sa zdajú byť neopodstatnené, pretože tridsaťtriročný rodák z Quebecu vedie svoje krídla k výšinám. Je síce stále začiatok, ale nasledujúce čísla hovoria o všetkom.

V prvých troch zápasoch sa elitný útok postaral o sedem z desiatich gólov tímu. Marchand nazbieral najviac bodov – sedem asistencií. So šiestimi ho nasleduje Bergeron, ktorý strelil štyri góly a pridal dve asistencie, Pastrňák má na konte tri góly a dve asistencie.

Z ligového pohľadu platí, že Marchand je v úvode sezóny druhým najproduktívnejším hráčom, Bergeron štvrtým. Aj Pastrňák je v prvej desiatke – patrí mu deviata pozícia. Teraz budú fanúšikovia Bostonu dúfať, že si takúto formu udržia čo najdlhšie.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 09. 10. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL