V Seattli plánujú vystavať tréningové centrum za 70 miliónov

Skupina, ktorá sa snaží priviesť do Seattlu tím NHL, odhalila v pondelok svoje plány na výstavbu tréningového centra v severnej časti mesta, ktorá by stála 70 miliónov amerických dolárov.

Výkonný riaditeľ NHL Seattle Tod Lewieke pri oznámení informoval, že centrum bude mať tri ľadové plochy štandardných severoamerických rozmerov a aj kancelárske priestory, ktoré budú slúžiť ako sídlo budúceho tímu.

Centrum bude umiestnené blízko veľkého nákupného strediska a len krátku chôdzu od novej vlakovej stanice, ktorá sa má otvoriť v nadchádzajúcich rokoch. Tiež je tam ľahký prístup na medzištátnu diaľnicu.

„Máme neskutočnú príležitosť urobiť zo Seattlu epicentrum hokeja v pacifickom severozápade a dnes máme schopnosť urobiť k tomu veľký, veľký krok. Toto je významný záväzok. Investujeme veľa peňazí do KeyArény, snažíme sa získať tím a toto je ďalší veľký finančný záväzok, ktorým sa vlastníci snažia o rast hry,“ poznamenal Leiweke.

Navrhované centrum by malo okolo jednej ľadovej plochy sedadlá pre 1 000 divákov. Ostatné dve budú mať kapacitu 400 divákov. Od skupiny investorov sa očakáva, že vytvorí aj programy na podporu mládežníckeho hokeja v oblasti.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 09. 10. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL