Predčasný darček: Tkachuk strelil prvé dva góly kariéry + video

Brady Tkachuk zažil pre zranenie oneskorený debut, ale dal o sebe vedieť hneď v prvom zápase. Chýbali mu len nejaké tie body. V druhom zápase sa ich dočkal rovno troch a strelil aj svoje prvé dva góly v kariére.

Devätnásťročný rodák z arizonského Scottsdale posielal v stredu Ottawu dvakrát do vedenia a pridal aj svoju prvú asistenciu, no k dokonalosti mu chýbalo víťazstvo Senators.

„Videli ste úžasného hráča, ako pre nás robí rozdiel. To je viac ako vítané,“ skonštatoval tréner Guy Boucher, ktorého zverenci podľahli doma Philadelphii 4:7.

Tkachuk bol aj tak rád, že strelil góly, pretože ešte nenašiel narodeninový darček pre svoju matku Chantal. Presné zásahy by mohli byť dobrým začiatkom.

„Jej narodeniny sú vo štvrtok, takže je to pre ňu pekný pred-darček, pretože momentálne ešte žiaden normálny nemám. Možno jej pošlem kvetiny, ale aj toto je taký môj darček pre ňu,“ poznamenala štvorka posledného draftu.

Brady je tretím členom svojej rodiny, ktorý hráva v NHL. Zo všetkých potreboval na strelenie prvého gólu najmenej času. Otec Keith ho strelil v piatom zápase, starší brat Matthew štyri. Doteraz nemala v histórii ligy žiadna americká rodina dvoch synov a otca, ktorí v nej skórovali.

„Je to pekné, ale cítim, že toho dokážem ešte viac,“ doplnil Tkachuk na záver.

Prvý gól Tkachuka v NHL:


Druhý gól Tkachuka v NHL:



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 10. 2018 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL