Halák je lepší ako Bruins čakali. Tréner potvrdil jeho najbližší štart

To, o čom sme informovali ešte minulý týždeň, sa nakoniec aj stane. Nič nečakané sa neudialo a tréner Bostonu Bruce Cassidy potvrdil plán štartov svojich brankárov v najbližšom dvojzápase.

V stredu v Calgary bude štartovať Tuukka Rask, o deň neskôr v Edmontone si zachytá Jaroslav Halák. Ako bude pokračovať s nasadzovaním gólmanov v druhej polovici výjazdu, nechcel Cassidy v utorok povedať.

Obaja brankári sa doteraz v bráne striedali a tento systém pomohol tímu k tomu, že je s priemerom 2,6 inkasovaného gólu na zápas deviaty v lige. Halák má pritom veľkú zásluhu, keď počas 152 minút kryl 96,1 % striel a inkasoval len 1,18 gólu na zápas.

„Budem úprimný – je lepší ako sme čakali. Vedeli sme, že bude dobrým, spoľahlivým brankárom, ale zatiaľ bol v bráne skalopevný. Nemyslím si, že môžeme nejaký gól pripísať na jeho účet. Zatiaľ pôsobil akoby to bola pre neho exhibícia. Získali sme to, čo sa reklamovalo a aj viac,“ povedal Cassidy.

Aj tridsaťjedenročného Raska teší príchod o dva roky staršieho Haláka, ktorý podľa neho priniesol tímu väčšiu stabilitu do bránkoviska. Spolupráca sa mu s ním zatiaľ pozdáva.

„Môžete na ňom vidieť, že bol brankárskou jednotkou. Nie je príliš vystresovaný a vie, čo má robiť a ako byť mentálne odolný. To je pravdepodobne ten najväčší rozdiel medzi skúseným a mladým brankárom. Je pri zemi a robí si len svoju prácu. A to je dobré pre náš tím. Snažíme sa byť vzadu pokojní a ukázať, že nás nič nerozhodí. On je toho skvelým príkladom,“ povedal Rask.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 17. 10. 2018 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL