Halák je rád, že si získal dôveru trénera. V sobotu chytať nebude

Jaroslav Halák sa stal prvou hviezdou zápasu, v ktorom pomohol Bostonu k výhre 3:0 nad Philadelphiou svojím 44. čistým kontom v kariére. Posunulo ho do čela v úspešnosti zákrokov medzi brankármi s troma a viac štartmi.

„Vždy, keď štartujete alebo chytáte v zápase, dúfate, že ho aj vyhráte. Ak môžete vychytať nulu, tak je to vždy o to špeciálnejšie. Povedal by som, že toto bol tímový výkon. Potrebujeme každého na jednej strane a dnes tomu tak bolo,“ povedal Halák po zápase.

Pre bratislavského rodáka išlo o druhé čisté konto v tejto sezóne, v ktorej mal byť náhradníkom Tuukku Raska. V prvej sezóne v drese Bruins má však bilanciu 3-0-2 s 94,5% úspešnosťou zákrokov a priemerom 1,43 inkasovaného gólu na zápas.

„Spoľahlivé bránkovisko je niečo, čo potrebujete mať, ak chcete mať šancu na víťazstvo. My máme tento ohromný luxus, že tu máme dvoch dobrých brankárov,“ povedal tréner Bruce Cassidy.

Halák dostal vo Vancouveri štart navyše, ale napriek tomu sa chcel Cassidy držať pôvodného plánu a nechať tridsaťtriročného Slováka chytať vo štvrtok proti Flyers, zatiaľ čo Raska vráti do brány v sobotu. Toto rozhodnutie sa vyplatilo.

„Striedame ich, ale toto bol pôvodne plánovaný zápas pre Jara. Vo Vancouveri chytal jeden navyše, ktorý pôvodne nebol pre neho plánovaný, ale tento bol, tak sme sa toho chceli držať. Tuukka bude chytať v sobotu. Jarovi sme povedali, že nebudeme jeho štarty obmedzovať a že umožníme, aby sa boj o post jednotky vyvinul sám. Zatiaľ v ňom robí skutočne dobrú prácu,“ skonštatoval Cassidy.

Kormidelník Bostonu je zatiaľ spokojný so svojím bránkoviskom. A hoci časom sa bude musieť k jednému brankárovi prikloniť, zatiaľ tvrdí, že naďalej bude situáciu monitorovať a brankárom dávať rovnaké šance. Halák proti tomu nenamieta.

„Tieto rozhodnutia nerobím a beriem to deň po dni. Bol som rád, že som dnes dostal šancu a chytal – a samozrejme, že som vyhral, to je vždy skvelé. No užijeme si to a v sobotu máme pred sebou ďalšiu výzvu. Ako som povedal pred sezónou, ja chcem len pomáhať chlapcom, keď dostanem šancu a som rád, že mi tréner verí,“ poznamenal Halák.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 26. 10. 2018 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL