Heroický výkon Haláka zmarila ofenzívna nemohúcnosť Bruins + video

Slovenský brankár Jaroslav Halák si v sobotu síce pripísal prvú bezbodovú prehru, ale opäť ukázal, že si zaslúži miesto jednotky Bostonu. Proti silnému Nashvillu podal výborný výkon, ktorý Matt Kalman z WEEI dokonca označil za heroický.

Pri treťom štarte po sebe predviedol tridsaťtriročný bratislavský rodák 39 zákrokov, aby si vylepšil úspešnosť zákrokov na 95,2 % a dostal sa do čela ligového poradia. Keďže inkasoval pri prehre 0:1 len raz, vylepšil si aj priemer inkasovaných gólov na zápas na 1,45. Tiež je s ním v NHL prvý.

Roman Josi si za svoju skvelú akciu gól aj zaslúžil:


Skvelý výkon brankára a obrany však v sobotu zmarila nedostatočná ofenzíva. Ukázalo sa, aké problémy môžu mať Bruins, ak súper dokáže eliminovať silu prvej formácie.

Kým domáci Pekka Rinne čelil dokopy 26 strelám, Halák takmer toľko isto zákrokov predviedol prakticky v posledných dvoch tretinách. V prvej pritom čelil 15 strelám, v tretej dokonca až 17.

„Myslím si, že v prvej tretine sme nehrali našu hru. V druhej tretine sme to chceli napraviť a odohrať lepšiu tretinu. Myslím si, že sa nám to podarilo. Je to však jeden z tých zápasov, v ktorých súperov brankár chytal dobre. Mali sme aj my nejaké šance, ale buď sme netrafili bránu, alebo to neskončilo v bráne,“ povedal Halák po zápase. „Je to typ zápasov, na ktorý musíme zabudnúť.“

Halák vs. Hartman:



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 04. 11. 2018 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL