A je to tu opäť: Ďalší škandál v Ottawe + video

Netrvalo to dlho a opäť tu máme škandál v súvislosti s tímom Ottawa Senators. Dva mesiace po odchode Erika Karlssona sa o to postaralo video, ktoré zachytáva skupinu hráčov miestneho tímu v zlom svetle.

Denník Ottawa Citizen priniesol ako prvý správu o tom, ako sa Chris Wideman, Thomas Chabot, Chris Tierney, Matt Duchene, Dylan DeMelo, Colin White a Alex Formenton v zlom vyjadrovali smerom k trénerskému zboru a smiali sa na svojej biednej defenzívnej hre.

Táto skupinka cestovala v arizonskom Phoenixe automobilom cez službu Uber a neuvedomovala si pritom, že bola nahrávaná na video. To sa dostalo na internet a hoci bolo to pôvodné vymazané, stihol si ho za ten čas stiahnuť niekto iný, a tak je stále dostupné:



Najväčšou obeťou slov bol asistent trénera Marty Raymond. Duchene o ňom povedal, že je to jediný tréner v histórii NHL, ktorý mal behom roka najhoršiu presilovku aj najhoršie oslabenie. Wideman poukázal na analýzu video záznamov, pri ktorej sa nič nové hráči nenaučia a Duchene reagoval tým, že na daných stretnutiach nedáva pozor už tri týždne.

Pochopiteľne, zrejme to nie je prvý prípad, kedy si hráči robia posmešky z trénerov alebo ich kritizujú, no tento sa dostal na verejnosť. Spomínaní hráči na to už stihli zareagovať týmto vyhlásením:

„Chceme sa verejne ospravedlniť Martymu Raymondovi, naším spoluhráčom a trénerom za naše komentáre z 29. októbra vyrieknuté vo Phoenixe zo štátu Arizona. Naša súkromná konverzácia bola nahrávaná bez nášho vedomia a súhlasu. Na našom tíme nám záleží a koncentrujeme sa na spoločný rast. Sme vďační za podporu našich fanúšikov a organizácie. Toto je dôležitá učebná lekcia a polepšíme sa.“

Hlavný tréner Guy Boucher vyjadril Raymondovi podporu, povedal, že nie je nič dôležitejšie ako to, aby hráči boli plne zaviazaní k plánu prestavby a vyhlásenie uzavrel slovami, že to Senators berú ako internú záležitosť, ktorú už viac nebudú verejne komentovať.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 06. 11. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL