Rask sa zotavuje podľa plánu, Waddell sa teší na jeho návrat

Tím Carolina Hurricanes zažíva celkom dobrý vstup do sezóny a to všetko bez jedného z kľúčových hráčov. Mimo hry je totiž od začiatku sezóny center Victor Rask.

Dvadsaťpäťročný Švéd doteraz nehral pre zranenie ruky, ktoré utrpel koncom leta pri práci s nožom vo svojej kuchyni. Následne absolvoval operáciu, z ktorej sa stále zotavuje. Generálny manažér Don Waddell prezradil, že zotavovanie ide podľa plánu.

„Cieľom je stále ten prvý týždeň v decembri. Stretli sme sa pred posledným domácim zápasom s doktormi a rozprávali sme sa o tom. Pravdepodobne to ide stále podľa plánov,“ povedal Waddell.

Rask v minulej sezóne hrával skoro 15 a pol minúty na zápas, pričom strelil 14 gólov a pridal 17 asistencií. Po návrate tak zvýši kvalitu mužstva Hurricanes, ktoré má v tomto ročníku za cieľ postup do play-off. Bude to, akoby tím ešte získal posilu cez výmenu.

„Nemali sme ho k dispozícii celú sezónu. Všetko, čo sme doteraz dokázali, bolo bez Raska. Neustále som to hráčom hovoril, ale ľudia to niekedy prehliadajú. Je to, ako keby sme získali hráča výmenou, pretože od začiatku sezóny nemohol byť prínosom. V minulosti bol v našom drese úspešný a svoju úlohu bude mať v našom klube aj po návrate,“ poznamenal Waddell.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 07. 11. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL