Ryan O´Reilly zaznamenal prvý hetrik v NHL + video

Kanadský útočník Ryan O´Reilly sa tiež dočkal hetriku v NHL po dlhých rokoch hrania v súťaži. V utorok ním doviedol tím St. Louis Blues k výhre 4:1 nad Carolinou a vyslúžil si ocenenie prvá hviezda zápasu.

Dvadsaťsedemročný center otvoril skóre duelu v 12. minúte, druhý gól pridal päť sekúnd pred koncom druhej tretiny v presilovke a tretí v 57. minúte do prázdnej brány. Na premiérový trojgólový zápis v NHL musel čakať až do 664. zápasu.

„Je to dobrý pocit. Myslím, že posledný hetrik som strelil pri letnom hokeji, ale na ľade, to by sme sa museli vrátiť asi až do juniorky. Samozrejme, je príjemné mať ten prvý v NHL už na konte,“ povedal po zápase O´Reilly, ktorý nazbieral 19 bodov v prvých 13 dueloch v drese Blues, tretí najvyšší počet v klubovej histórii.

O´Reilly natiahol svoju bodovú sériu na osem zápasov, čím si vyrovnal osobné maximum. V jeho premiérovom ročníku v St. Louis už má na konte 7 gólov a 12 asistencií. Je najlepším strelcom tímu a s prehľadom vedie kanadské bodovanie Blues.




Autor: Marián Masaryk | Vydané: 07. 11. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL