Orr si myslí, že Zdeno Chára bude mať vyradené číslo

Legendárny Bobby Orr je jedným z desiatich hráčov v bohatej histórii Bostonu Bruins, ktorý má pod stropom TD Garden vyradené svoje číslo. V dohľadnej budúcnosti by mu mohol robiť spoločnosť v elitnej skupine aj slovenský obranca.

Súčasný kapitán Zdeno Chára je podľa Orra jednoznačným kandidátom na to, aby mu Bruins po ukončení kariéry vyradili číslo 33. Vidí však ešte jedného kandidáta zo súčasných hráčov, ktorý by si túto poctu zaslúžil.

„Ó môj môže,“ odvetil Orr na otázku, či niekto zo súčasných hráčov bude mať vyradené číslo. „Chára. Bergeron. Tí sú už daní. Tá Bergeronova formácia by mohla byť najlepšia v hokeji...“

Kým Bergeron je centrom jednej z najvzrušujúcejších útočných formácií v hokeji, Chára je obrazom stability v obrane. Táto sezóna je pre neho pritom 13. v pozícii kapitána Bruins, ktorý v roku 2011 doviedol po dlhých desaťročiach ku Stanleyho poháru.

Držiteľ Norrisovej trofeje z roku 2009 by sa mohol stať tretím Slovákom, ktorému v NHL vyradia číslo. Stan Mikita ho má vyradené v Chicagu. Ako jediný odchovanec slovenského hokeja zažil podobnú poctu Peter Šťastný v Quebecu.

Z ostatných Slovákov k tomu mal blízko ešte aj Peter Bondra, ktorý bol ikonou Washingtonu. Doteraz sa tejto pocty nedočkal, no nie je vylúčené, že jeho 12-ka poputuje pod strop miestnej haly.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 07. 11. 2018 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL