Malkin za zákrok na Oshieho už ďalší trest nedostane + video

Hviezdny útočník tímu Pittsburgh Penguins nedohral stredajší zápas proti rivalovi z Washingtonu po tom, čo bol poslaný predčasne pod sprchy po zákroku na útočníka Capitals T.J. Oshieho.

Incident sa stal v úvode tretej tretiny pri prieniku Malkina do útočného pásma. Priblížil sa k nemu Oshie, ktorého následne zasiahol ramenom priamo do hlavy. Oshie v tom čase nemal puk na hokejke.

Útočník Washingtonu sa tiež po incidente porúčal z ľadu, ale po ošetrení v šatni sa vrátil späť do akcie a nakoniec strelil víťazný gól v 59. minúte. Pittsburgh zápas prehral 1:2.

„Moja tvár je v neporiadku, ale inak sa cítim celkom dobre,“ povedal Oshie po zápase a možný trest Malkina mu bol ukradnutý: „Je mi jedno, čo sa s ním stane.“

Oshie tiež vedel vysvetliť, prečo ho Malkin mohol takto zasiahnuť do hlavy: „Možno si myslel, že ho pôjdem bodyčekovať, a tak vystrčil rameno. Robievam to aj ja. Neočakával som však, že sa to stane počas oslabenia. V nich typicky do bodyčekov nechodíte.“

Malkin gets a major for this hit on Oshie, who went to the room pic.twitter.com/vUsRGLBbOL

— CJ Fogler (@cjzero) 8. novembra 2018


DOPLNENÉ: Malkin nebude čeliť dodatočnému trestu od Oddelenia hráčskej bezpečnosti. Informoval o tom Chris Johnston zo Sportsnet.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 09. 11. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL