Ak nezačneme vyhrávať, dôjde k zmenám, varuje generálny manažér Penguins

U generálneho manažéra Pittsburghu Jima Rutherforda narastá netrpezlivosť. Prekážajú mu posledné výsledky jeho mužstva, ktoré sa nedokáže vrátiť na víťaznú koľaj.

Penguins podali v stredu slušný výkon, ale napokon podľahli rivalovi z Washingtonu 1:2 a pripísali si už piatu prehru po sebe. Ak tento trend rýchlo neskončí, mohlo by dôjsť k zmenám v mužstve.

„Určite, ak toto bude pokračovať, tak skrátka budeme musieť urobiť nejaké zmeny,“ poznamenal Rutherford, ktorý už v utorok povolal z „farmy“ Zacha Aston-Reeseho a Garretta Wilsona, ktorí nastúpili v stredu do akcie. „Činy sú hlasnejšie ako slová. Toto bol prvý krok z niekoľkých, ak sa nerozbehneme.“

Rutherford je nespokojný s výkonmi niektorých hráčov. Nikoho nechcel špecifikovať, ale naznačil, že ide o hráčov druhého sledu.

„Je to takmer akoby prišli na zápas a povedali: Nechajme to na naše hviezdy. Nechajme Crosbyho, Malkina, Kessela a Letanga, aby nás ťahali vpred,“ povedal generálny manažér. „Keď to však nemôžu urobiť títo hráči, či ich súper ubráni alebo nemajú dobrý večer, tak potrebujeme aj ďalších hráčov, aby nám pomáhali vyhrávať zápasy. A to nám chýba.“

Rutherford tiež poukázal na nevyrovnané výkony brankárov a na slabé výkony hráčov, ktorí nedávno podpísali nové, lukratívne kontrakty. Začína sa už aj pohrávať s myšlienkou, že by možno bolo vhodné už súčasnú generáciu obmeniť.

„Je tento tím už spolu príliš dlho? Je to niečo, čo tiež musím neustále sledovať. Kedy by sme mali urobiť tie zmeny? Naši hráči robia všetko, čo môžu, aby mi ukazovali, že ten čas je teraz,“ skonštatoval.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 08. 11. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL