Halák chce na štvrtok zabudnúť, Chára je nadšený z dresov + foto

Zápas medzi Bostonom a Vancouverom nepatril brankárom. Jacob Markström pri výhre 8:5 zaznamenal 82,1% úspešnosť zákrokov, Jaroslav Halák striedal po piatich góloch a Tuukka Rask si tiež nepočínal najlepšie.

„Niekedy sa puk odráža vo váš neprospech a dostanete zlé góly. Ako brankár však na ne musíte zabudnúť a snažiť sa zabrániť ďalším. Dnes to bol jeden z tých zápasov, v ktorých si puky jednoducho nájdu cestu do brány,“ povedal Halák, ktorý pri svojej druhej prehre po sebe kryl len 73,7 % striel.

„Musíme na tento zápas zabudnúť. Brankári musia mať krátkodobú pamäť. Musíme sa dať rýchlo dokopy a pripraviť na ďalšie dva ťažké zápasy, ktoré nás čakajú cez víkend.“

Rask, pre porovnanie, dosiahol v zápase 78,6% úspešnosť zákrokov.

Cháru nadchli dresy pre Winter Classic

Z výsledku štvrtkového zápasu nemohol byť kapitán Bostonu Zdeno Chára nadšený, ale jedna vec ho vo štvrtok nadchla – dresy, ktoré tím pred zápasom predstavil a ktoré si hráči oblečú v novoročnom zápase Winter Classic proti Chicagu.

„Myslím si, že sú skutočne, skutočne krásne. Mal som šancu vidieť ich a vysvetlili mi všetko o tých detailoch. Myslím si, že je cool, ako do nich zahrnuli všetky dôležité časti našej histórie a identitu nášho tímu. Myslím si, že sú skutočne špeciálne. Veľmi jednoduché, ale veľmi unikátne,“ povedal Chára, ktorý mal dres už aj na sebe.

„Musíte si to užiť. Je špeciálny pocit, keď nosíte na sebe dres Winter Classic, pretože v sebe skrýva toľko histórie. Toľko toho chcú zahrnúť do jedného zápasu, vrátane zástupu fanúšikov Bostonu Bruins, dedičstva tímu a jeho histórie.“

E essa coisinha linda aqui que o Bruins vai usar no #WinterClassic? pic.twitter.com/dA68wnJGSj

— Boston Bruins Brasil (@BrBostonBruins) 8. novembra 2018



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 09. 11. 2018 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL