Tatar rozhodol zápas proti Vegas, Halák zažiaril

V jedenástich sobotných zápasoch NHL hrali aj piati Slováci, z ktorých štyria sa tešili z výhier. Tomáš Tatar strelil víťazný gól proti jeho bývalému tímu, kým Jaroslav Halák sa stal hviezdou duelu. David Pastrňák zaznamenal hetrik, traja brankári vychytali nuly.

Tatar rozhodol zápas proti Vegas, Pacioretty nebodoval

Max Pacioretty pri návrate do Montrealu nebodoval. Symbolicky, Tomáš Tatar, ktorý bol na opačnej strane výmeny, v zápase proti Vegas strelil s prispením šťastia víťazný gól. Domáci vďaka tomu vyhrali 5:4, hoci po prvej tretine prehrávali 0:2 a v tretej tretine 3:4. Dva góly strelil Andrew Shaw, Jesperi Kotkaniemi zaznamenal gól a asistenciu a strelecky sa presadil aj Charles Hudon. Antti Niemi čelil 38 strelám, z ktorých ho prekonali Brad Hunt, Jonathan Marchessault, Alex Tuch a William Karlsson. Hunt pridal aj asistenciu, Karlsson dve. Marc-Andre Fleury kryl 22 striel. Tatar ho ohrozil dokopy trikrát a počas necelých 17 minút v akcii predviedol aj dva bodyčeky a absolvoval jedno vhadzovanie, na ktorom uspel. Do zostavy jeho tímu sa vrátil obranca David Schlemko, pre ktorého to bol sezónny debut.

Tatarov 7. gól v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. A. Shaw (MTL), 2. J. Kotkaniemi (MTL), 3. W. Karlsson (VGK)

Halák a Pastrňák doviedli Boston k výhre nad Torontom

V TD Garden sme videli stretnutie troch Slovákov. Nakoniec sa z víťazstva tešili dvaja hrajúci za domáci Boston. Zdeno Chára síce nebodoval, ale Jaroslav Halák zneškodnil 40 striel, aby ako druhá hviezda zápasu položil základy výhry 5:1 nad Torontom, v drese ktorého si zahral Martin Marinčin. Halák len v prvej tretine kry 20 striel. Prvou hviezdou duelu bol Čech David Pastrňák, ktorý vsietil hetrik a pridal asistenciu. Okrem neho prekonali Garreta Sparksa aj trojbodový Patrice Bergeron a Joakim Nordström. Hosťujúci brankár čelil 34 strelám. Jediný gól Maple Leafs strelil za stavu 0:3 John Tavares. Chára odohral v zápase 21 minút a zaznamenal dva plusové body, jeden bodyček a dva bloky. Jeden bodyček urobil aj Marinčin, ktorý odohral 15 minút a raz bol vylúčený za držanie. Pastrňák využil v zápase dve presilovky, vrátane tej po vylúčení košického rodáka. Toronto prišlo o sériu troch výhier a u súpera prehralo prvýkrát v sezóne.

Odporúčame:
Pastrňák strelil druhý hetrik v sezóne a štvrtý v kariére + video

Halákov zákrok proti Tavaresovi:


Hviezdy duelu: 1. D. Pastrňák, 2. J. Halák , 3. P. Bergeron (všetci BOS)

Ottawe sa podaril veľký zvrat na ľade Tampy, Jaroš nebodoval

Ottawa vyhrala zápas, ktorý divákom priniesol veľa gólov a aj veľké zvraty. Po tom, čo Senators premárnili dvojgólové vedenie z úvodu prvej tretiny, vstupovali do tretej dvadsaťminútovky za stavu 2:4. Nakoniec favorizovanú Tampu Bay zdolali na jej ľade pomerom 6:4. O definitívny zvrat sa postarali Brady Tkachuk, Colin White a Ryan Dzingel. Mark Stone strelil posledný gól zápasu, o prvé dva sa postarali Matt Duchene a Bobby Ryan. Poslední dvaja menovaní zaznamenali aj po dve asistencie. Craig Anderson zastavil 24 striel a puk vyťahoval z brány po góloch navrátilca Victora Hedmana, Braydona Coburna a dvojgólového Mathieua Josepha. Ten pridal asistenciu, Alex Killorn ich zaznamenal dve. Asistenciu si pripísal aj Andrej Vasilevskij, ktorý opustil duel s 28 zákrokmi. Slovenský obranca hostí Christián Jaroš ho neohrozil ani raz. V akcii strávil 13 a štvrť minúty, pričom iba 17 sekúnd strávil na trestnej lavici, na ktorú bol poslaný za hákovanie. Prezentoval sa aj jedným bodyčekom a troma blokmi. Ottawa vyhrala prvý zápas, v ktorom prehrávala po dvoch tretinách.

Hviezdy duelu: 1. B. Tkachuk (OTT), 2. M. Joseph (TBL), 3. M. Duchene (OTT)

DeSmith vynuloval Coyotes, Pittsburgh ukončil sériu prehier

Casey DeSmith zneškodnil všetkých 39 striel, aby so svojím druhým čistým kontom v kariére doviedol Pittsburgh k výhre 4:0 nad Arizonou. K ukončeniu päťzápasovj série prehier pomohol gólom a asistenciou aj kapitán Sidney Crosby, ku ktorému sa na listine strelcov pripojili Dominik Simon, Patric Hörnqvist a Brian Dumoulin. Simon si tiež pripísal asistenciu, Jake Guentzel ich získal dve. Penguins ukončili aj sériu štyroch domácich prehier a predĺžili si bodovú sériu v zápasoch proti Coyotes na šesť duelov. „Toto je hrdé mužstvo a my od neho čakáme veľa. Chlapcom veríme a som nadšený, že za svoju snahu boli odmenení,“ poznamenal tréner Mike Sullivan. V bráne hostí stál Darcy Kuemper, ktorý zastavil 28 striel. „Kojoti“ prehrali tretí zápas po sebe a v Pittsburghu neuspeli od marca 2014. Richard Pánik sledoval zápas z tribúny.

Hviezdy duelu: 1. S. Crosby, 2. C. DeSmith, 3. D. Simon (všetci PIT)

Elliott nedovolil skórovať Chicagu, ktoré natiahlo sériu prehier

Brian Elliott zastavil všetkých 33 striel pri jeho prvom čistom konte v sezóne a 38. v kariére, ktorým doviedol Philadelphiu k domácemu víťazstvu 4:0 nad trápiacim sa Chicagom. Bolo pre ňu piate v posledných šiestich zápasoch, pričom v každom z nich bodovala. Sean Couturier strelil dva góly a pridal asistenciu, Claude Giroux zaznamenal víťazný gól a dve prihrávky. Skóroval aj Nolan Patrick. Corey Crawford inkasoval trikrát z 25 striel, keďže Patrick trafil prázdnu bránu. Blackhawks prehrali siedmy zápas v sérii a aj druhý pod vedením nového trénera Jeremyho Collitona. Vo Philadelphii nevyhrali už 14. duel po sebe od 9. novembra 1996. V sobotu im na poslednú chvíľu vypadol zo zostavy Brandon Saad. Giroux sa stal deviatym hráčom v histórii Flyers s 50 trojbodovými výkonmi v NHL.

Hviezdy duelu: 1. S. Couturier, 2. C. Giroux, 3. B. Elliott (všetci PHI)

Buffalo otočilo zápas proti Vancouveru a vyhralo po nájazdoch

Jack Eichel a Case Mittelstadt premenili svoje samostatné nájazdy, čím zariadili domáci triumf Buffala 4:3 nad Vancouverom, ktorý ešte v 58. minúte viedol 3:1. Jeff Skinner s dvojbodovým Samom Reinhartom však dvoma gólmi za 40 sekúnd vynútili predĺženie. Nathan Beaulieu otváral skóre duelu, Rasmus Ristolainen s Rasmusom Dahlinom dvakrát asistovali a Carter Hutton chytil okrem 36 striel aj dva z troch nájazdov súpera. Ako jediný ho v nich prekonal Markus Granlund, ktorý si predtým pripísal asistenciu. V normálnom hracom čase vybudovali náskok Canucks dvojbodový Loui Eriksson, Jake Virtanen a Erik Gudbranson. Antoine Roussel dvakrát asistoval, kým Jacob Markström sa prezentoval 34 zákrokmi. Vancouver prehral druhý zápas z posledných troch, ale predĺžil si bodovú sériu na sedem duelov. Sabres vyhral tretie z ostatných štyroch stretnutí.

Mittelstadtov rozhodujúci nájazd:


Hviezdy duelu: 1. S. Reinhart, 2. N. Beaulieu (obaja BUF), 3. L. Eriksson (VAN)

Dallas trikrát stratil náskok a neukončil víťaznú sériu Nashville

Dallas viedol v domácom zápase proti Nashville 1:0, 3:1 a ešte v poslednej minúte 4:3, ale napokon prehral 4:5 po predĺžení. Roman Josi totiž vynútil nadstavený čas 43 sekúnd pred koncom tretej tretiny v presilovej hre a Mattias Ekholm v jeho tretej minúte zavŕšil víťazný obrat. K predĺženiu sériu výhier na päť duelov pomohli gólmi aj Ryan Johansen, Ryan Hartman a Yannick Weber. Johansen s Josim pridali po asistencii a Juuse Saros kryl 20 striel. Recept na neho našli Tyler Pitlick, Tyler Seguin, Jason Spezza v presilovke a Denis Gurianov, ktorý skóroval premiérovo v NHL. Ben Bishop urobil 29 zákrokov, ale nezabránil tretej prehre Stars v posledných štyroch zápasoch. Pred tým sobotným klub ocenil Spezzu za odohranie 1 000 duelov v lige.

Odporúčame:
Video: Denis Gurianov zaznamenal prvý gól i bod v NHL

Ekholmov víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. M. Ekholm, 2. R. Johansen (obaja NSH), 3. J. Spezza (DAL)

Luongo pomohol Panthers k ďalšej výhre. Odniesli si to Islanders

Florida sa začína rozbiehať. Roberto Luongo štartoval po návrate zo zranenia v treťom zápase po sebe a Floride pomohol k tretej výhre v rade, keď zneškodnil 29 striel a doviedol ju k výhre 4:2 nad Islanders. Víťazný gól strelil v tretej tretine Aleksander Barkov, do čierneho sa trafili aj Denis Malgin a Mike Hoffman, do prázdnej brány Troy Brouwer. Jevgenij Dadonov zaznamenal asistenciu, ktorá bola jeho 100. bodom v NHL a ktorá natiahla jeho bodovú sériu na 10 zápasov. New York sa medzitým nevie znovu nakopnúť a prehral tretí zápas po sebe. Brock Nelson a Mathew Barzal sa postarali o sobotné góly, Robin Lehner kryl 27 z 30 striel. „Viedli sme 2:1, potom inkasovali neskorý gól a bolo to 2:2. Potom využili presilovku a zrazu sme ich dobiehali. Po tom góle sme si však toho nedokázali veľa vytvoriť,“ povedal tréner Barry Trotz.

Hviezdy duelu: 1. A. Barkov, 2. M. Hoffman, 3. R. Luongo (všetci FLA)

Detroit s ďalším obratom, Bernier čelil vyše 50 strelám

Frans Nielsen ako jediný premenil svoj samostatný nájazd a rozhodol o výhre Detroitu 4:3 na ľade Caroliny. Po dvoch tretinách prehrával 1:3, ale v tretej Anthony Mantha dvoma gólmi vynútil predĺženie. Andreas Athanasiou otvoril skóre zápasu a pridal asistenciu, kým Jonathan Bernier chytil 49 striel, najviac v kariére. Red Wings vyhrali tretí duel po sebe, pričom vo všetkých prehrávali o dva góly. Prvýkrát v klubovej histórii a ako ôsmy tím v NHL dokázali v troch zápasoch v rade zmazať najmenej dvojgólovú stratu a vyhrať. Brock McGinn, Micheal Ferland a Dougie Hamilton sa postarali o góly Hurricanes, ktorí prehrali šiesty zápas z posledných siedmich. Teuvo Teräväinen a Sebastian Aho dvakrát asistovali, Scott Darling opustil duel s 29 zákrokmi.

Nielsenov rozhodujúci nájazd:


Hviezdy duelu: 1. A. Mantha (DET), 2. S. Aho (CAR), 3. J. Bernier (DET)

Rangers uspeli v Columbuse a natiahli bodovú šnúru

New York Rangers prišiel o náskok 1:0 i 3:1, ale dvojbodový Jimmy Vesey vynútil predĺženie v poslednej minúte druhej tretiny a v piatej sérii samostatných nájazdov rozhodol o výhre tímu z Manhattanu 5:4 v Columbuse. Z jeho spoluhráčov skórovali v normálnom hracom čase dvojbodový Pavel Bučnevič, Chris Kreider a Mika Zibanejad. Ten spolu s Kevinom Shattenkirkom premenili hneď prvé dva nájazdy. Kevin Hayes dvakrát asistoval a Alexandar Georgiev kryl okrem 34 striel aj tri nájazdy. V nich ho prekonali Cam Atkinson a dvojbodový Pierre Luc-Dubois, v riadnom hracom čase okrem nich dvoch ešte Nick Foligno a Alex Wennberg, ktorý odohral 300. zápas v NHL. Seth Jones nazbieral tri asistencie, kým Joonas Korpisalo čelil iba 19 strelám. Rangers si predĺžili bodovú sériu na šesť duelov, Blue Jackets na štyri.

Veseyho rozhodujúci nájazd:


Odporúčame:
Video: Riley Nash vs. Anthony DeAngelo (bitka)

Hviezdy duelu: 1. J. Vesey (NYR), 2. S. Jones (CBJ), 3. P. Bučnevič (NYR)

Rittich vychytal proti Kings prvú nulu v kariére

David Rittich zastavil všetkých 21 striel a doviedol Calgary k najtesnejšiemu víťazstvu 1:0 v Los Angeles s jeho prvým čistým kontom v NHL. O jediný presný zásah duelu sa postaral Travis Hamonic už v tretej minúte. Jack Campbell v domácej bráne tiež nepodal zlý výkon, keď chytil 35 z 36 striel. Flames vyhrali piaty zápas z posledných šiestich, Kings prehrali druhýkrát po sebe po predošlých dvoch výhrach.

Hamonicov jediný gól zápasu:


Hviezdy duelu: 1. T. Hamonic, 2. D. Rittich (obaja CGY), 3. J. Campbell (LAK)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 40/41 (97,6 %)
Ch. Jaroš (OTT) 13:15 0 0 0 0 2 0 1
T. Tatar (MTL) 16:40 1 0 1 0 0 3 2
M. Marinčin (TOR) 15:08 0 0 0 0 2 0 1
Z. Chára (BOS) 21:04 0 0 0 +2 0 0 1



Autor: Marián Masaryk | Vydané: 11. 11. 2018 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL