Halák opäť hviezdou zápasu, zahviezdil aj Pánik

V nedeľu sme videli v akcii päť slovenských hokejistov a dvaja z nich sa stali hviezdami zápasov – brankár Jaroslav Halák bol opäť ako stena, útočník Richard Pánik sa opäť vrátil do zostavy veľkým štýlom.

Skvelý Halák doviedol Boston k stopercentnému víkendu

Jaroslav Halák zvládol aj druhý víkendový zápas a potvrdil vysokú formu, keď s 37 zákrokmi doviedol Boston k triumfu 4:1 nad Vegas len deň po tom, čo urobil 40 zákrokov pri výhre nad Torontom. Aj tentokrát sa stal hviezdou zápasu, no rovno tou prvou. Danton Heinen, Jeremy Lauzon, Brad Marchand a David Pastrňák sa postarali o góly pri druhej výhre po sebe. Golden Knights druhý zápas po sebe prehrali, keď sa z ich radov dokázal presadiť len Cody Eakin. Malcolm Subban opustil duel s 33 zákrokmi. Trikrát ho ohrozil aj Zdeno Chára, ktorý odohral takmer 22 minút, urobil jeden bodyček a pripísal si jeden plusový bod. Kanadský bod nezaznamenal v 13 z posledných 14 duelov. „Medvede“ hrali v zápase sedem presiloviek, vrátane troch o dvoch hráčov. Aj to bolo dôvodom, prečo Vegas prehralo tretí zápas zo štyroch na aktuálnom výjazde. „Myslím si, že sme na tomto tripe odohrali pár dobrých zápasov, ale ten dnešný medzi ne nepatrí,“ poznamenal tréner Gerard Gallant.

Hviezdy duelu: 1. J. Halák, 2. B. Marchand, 3. A. Bjork (všetci BOS)

Pánik pri návrate do akcie rozhodol o výhre nad majstrom

Slovenský útočník Richard Pánik sa vrátil do základnej zostavy a opäť sa mu pri návrate podarilo skórovať. Tentokrát rozhodol o výhre Arizony 4:1 nad Washingtonom a pridal k tomu aj asistenciu, aby si vyslúžil post druhej hviezdy zápasu. Gól a asistenciu si pripísal aj Vinnie Hinostroza, do čierneho sa trafil aj Alex Galchenyuk a do prázdnej brány Derek Stepan. Darcy Kuemper kryl 38 striel a Coyotes ukončili trojzápasovú sériu prehier, na ktorej konci bola sobotná prehra 0:4 s Pittsburghom. „Bolo to pre nás veľmi dôležité víťazstvo. Dostalo nás späť na tú správnu koľaj,“ poznamenal Kuemper. Capitals doplatili na vylúčenia, keď počas dvoch inkasovali gól. „Disciplína a vylúčenia sú oblasti, na ktorých musíme ešte zapracovať,“ skonštatoval tréner Todd Reirden. Ich jediný gól strelil Nicklas Bäckström, ktorý bodoval v piatom zápase po sebe. Braden Holtby kryl 18 z 21 striel. Pánik ho ohrozil dokopy dvakrát, pričom odohral 18 a pol minúty aj so ziskom plusového bodu a dvoch bodyčekov.

Pánikov 4. gól v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. D. Kuemper, 2. R. Pánik, 3. A. Galchenyuk (všetci ARI)

Florida strelila v druhej tretine päť gólov a natiahla si sériu výhier

V akcii sa ukázal už len obranca Christián Jaroš, ktorého Ottawa sa síce v nedeľnom zápase ujala vedenia zásluhou presilovkového gólu Ryana Dzingela, ale potom nezvládla druhú tretinu, v ktorej Mike McKenna inkasovala päť gólov. O výhre Floridy 5:1 rozhodli presné zásahy Jonathana Huberdeaua, Troya Bouwera, Franka Vatrana a dvojgólového Aleksandera Barkova, na ktoré už súper nedokázal odpovedať. Panthers vyhrali štvrtý zápas po sebe aj s Jamesom Reimerom v bráne, ktorý po trojzápasovej odmlke kryl 34 striel. Jeho náprotivok urobil o jeden zákrok viac a v spomínanej druhej dvadsaťminútovke sa poriadne zapotil – čelil až 22 strelám. Jaroš odohral 16 a pol minúty, počas ktorých si pripísal dva mínusové body, jeden bodyček a dva bloky. Jeho tímu sa v druhej tretine zranil Colin White. Domáci Mike Hoffman zaznamenal dve asistencie, aby bodoval už v 12. zápase po sebe a ku klubovému rekordu Pavla Bureho sa priblížil na rozdiel jediného duelu. Jevgenij Dadinov bodoval v 11. zápase po sebe.

Hviezdy duelu: 1. A. Barkov, 2. M. Hoffman, 3. J. Lammikko (všetci FLA) .

Granlund rozhodol o úspešnom konci dlhého tripu Wild

Mikael Granlund strelil v tretej tretine svoj desiaty gól v sezóne, aby rozhodol o výhre Minnesoty 3:2 nad St. Louis. Devan Dubnyk predviedol 29 zákrokov a Wild sa tešili z piatej výhry v posledných šiestich zápasoch aj vďaka gólom Zacha Pariseho a Joela Erikssona Eka. Teraz sa tím môže tešiť na návrat domov po najdlhšej sérii zápasov hraných vonku vo svojej histórii, ktorú ukončil s bilanciou 5-2. Oskar Sundqvist a Alex Pietrangelo sa postarali o góly Blues, ktorí prehrali s Minnesotou doma aj 3. novembra. Chad Johnson tentokrát inkasoval tri góly z 18 striel. Domáci tím nevyužil ani skutočnosť, že hostia hrali tretí zápas v štyroch dňoch a medzitým absolvovali cesty lietadlom. „Dnes to bol ťažký zápas. Konce tripov sú vždy náročné. Po tom všetkom cestovaní a so skorým začiatkom duelu to bola pre nás výzva. Ale dokázali sme ju ustáť a vyhrali sme,“ poznamenal Parise.

Hviezdy duelu: 1. M. Granlund (MIN), 2. A. Pietrangelo (STL), 3. Z. Parise (MIN)

Scheifele doviedol Jets k výhre nad trápiacimi sa Devils

Mark Scheifele zaznamenal dva góly a jednu asistenciu, aby doviedol Winnipeg k výhre 5:2 nad New Jersey. Nikolaj Ehlers pridal gól a asistenciu, Jack Roslovic a Mathieu Perreault tiež skórovali a Connor Hellebuyck zastavil 34 striel. Blake Wheeler bodoval v desiatom zápase po sebe, keď si pripísal dve asistencie. Počas série nazbieral 19 bodov. „Dnes sme hrali tým správnym spôsobom. Boli sme na správnych miestach, útoky boli zohrané,“ poznamenal Scheifele. Z hráčov Devils skórovali Brett Seney, ktorý strelil svoj prvý gól v NHL a Blake Coleman. Damon Severson zaznamenal dve asistencie a Cory Schneider urobil 23 zákrokov. New Jersey končí svoj najdlhší trip v ročníku s bilanciou 1-6-0. V druhej tretine sa mu, navyše, zranil Nico Hischier.

Odporúčame:
Video: Brett Seney strelil svoj prvý gól v NHL

Hviezdy duelu: 1. M. Scheifele, 2. N. Ehlers, 3. K. Connor (všetci WPG)

Jones doviedol Sharks k výhre nad Flames, Hertl späť v akcii

Joe Pavelski mal prsty vo všetkých góloch svojho tímu a zažil 28. trojbodový zápas, keď zaznamenal dve asistencie a gól do prázdnej brány. Martin Jones zastavil 29 striel a San Jose porazilo Calgary pomerom 3:1. Úvodný gól zápasu strelil po 50 sekundách hry Evander Kane a víťazný gól si napokon pripísal v úvode druhej tretiny Joonas Donskoi. Sean Monahan strelil kontaktný gól v druhej tretine, ale Sam Bennett v tretej tretine nevyužil skvelú príležitosť na vyrovnanie, keď nevyzrel na Jonesa pri trestnom strieľaní. Mike Smith opustil duel s 26 zákrokmi. Flames vyhrali päť z predošlých šiestich duelov, kým Sharks pred nedeľným duelom prehrali štyri zo šiestich. Do zostavy kalifornského tímu sa vrátil Tomáš Hertl, ktorý vynechal tri zápasy s poranením hlavy.

Jones zneškodnil trestné strieľanie:


Hviezdy duelu: 1. M. Jones, 2. E. Kane, 3. J. Pavelski (všetci SJS)

Colorado ukončilo sériu prehier a natiahlo tú edmontonskú

Semion Varlamov zastavil 26 striel, aby pomohol Coloradu hrajúcemu bez Marka Daňa k víťazstvu 4:1 nad Edmontonom. K ukončeniu päťzápasovej série výhier viedli aj góly Mikka Rantanena, Carla Söderberga, Tysona Barrieho a Alexandra Kerfoota. Prví traja menovaní si pripísali aj po asistencii. Sériu prehier sa snažil ukončiť aj domáci tím, ktorý nakoniec prehral štvrtý zápas po sebe. Čestný úspech Oilers mal na svedomí Ty Rattie a v bráne sa vystriedali obaja brankári. Cam Talbot inkasoval tri góly z 15 striel, Mikko Koskinen následne inkasoval jeden gól z 13 striel. V predošlých šiestich vzájomných zápasoch Edmonton vždy aspoň bodoval a päťkrát vyhral.

Hviezdy duelu: 1. T. Barrie, 2. M. Rantanen, 3. N. MacKinnon (všetci COL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 37/38 (97,4%) - - - - - - -
Z. Chára (BOS) 21:53 0 0 0 +1 0 3 1
Ch. Jaroš (OTT) 16:29 0 0 0 -2 0 0 1
R. Pánik (ARI) 18:35 1 1 2 +1 0 2 2



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 11. 2018 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL