Černák sa po ďalšom dobrom výkone tešil z výhry, uspeli aj Preds a Stars

V jednom z troch pondelkových zápasov hral aj Slovák. Erik Černák síce nebodoval, ale svojou hrou sa podieľal na víťazstve Tampy Bay. To oslávili aj hráči Nashvillu a Dallasu.

Kučerov a Point doviedli Tampu k výhre nad Devils, Černák so štyrmi bodyčekmi

Nikita Kučerov a Brayden Point si užívajú hranie pokope, čoho dôkazom bol aj pondelkový zápas, v ktorom doviedli Tampu Bay k výhre 5:1 nad New Jersey. Kučerov si natiahol bodovú sériu na 10 stretnutí, keď vo svojom prvom štvorbodovom zápase zaznamenal gól a tri asistencie, Point pridal gól a dve asistencie. „Je to rýchly hráč, s ktorým je zábavné hrať,“ povedal Kučerov o Pointovi. Ten kompliment vrátil: „S ním je ľahké hrať. Dáva mi puky dobrými prihrávkami do správnych miest a ja len strieľam.“ Gól a asistenciu pridal Steven Stamkos, presadili sa aj Tyler Johnson a Yanni Gourde. K tretej výhre po sebe a šiestej z posledných siedmich zápasov pomohol aj Louis Domingue s 26 zákrokmi. V drese Lightning, ktorí v druhej sezóne po sebe ako prví dosiahli v ročníku métu 20 výhier, nechýbal ani slovenský obranca Erik Černák. Odohral skoro 19 minút a pripísal si jeden plusový bod, dve strely, dva bloky a štyri bodyčeky. Hral sebavedomo aj smerom dopredu a dokonca získal pre svoj tím presilovku. O jediný gól domácich sa postaral Jegor Jakovlev, pre ktorého to bol prvý gól v NHL. Keith Kinkaid inkasoval štyri góly z 20 striel, Cory Schneider jeden zo šiestich. Devils prehrali šiesty zápas po sebe.

Odporúčame:
Video: Jegor Jakovlev strelil pri prehre svoj prvý gól v NHL

Hviezdy duelu: 1. N. Kučerov, 2. B. Point, 3. L. Domingue (všetci TBL)

Nashville zdolal Buffalo, ktoré prehralo tretíkrát po sebe

Kevin Fiala strelil víťazný gól na konci druhej tretiny, keď prelomil nerozhodný stav. Nashville vďaka tomu vyhral nad Buffalom tesne 2:1, aby sa tešil z druhej výhry po sebe. Pomohli k tomu aj autor otváracieho gólu Ryan Ellis a Pekka Rinne, ktorý zastavil 20 striel. Stav na 1:1 vyrovnal Sam Reinhart, kým Carter Hutton kryl 23 striel. Sabres po desaťzápasovej víťaznej sérii prehrali tri zápasy po sebe. Hutton má proti svojmu bývalému tímu bilanciu 0-3-1. Predators zase vyhrali 15 zápasov zo 16, keď strelili prvý gól. V zostave privítali Nicka Bonina, ktorý pre chorobu vynechal predošlý duel.

Fialov víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. R. Ellis, 2. K. Fiala, 3. P. Rinne (všetci NSH)

Dallas natiahol svoju sériu výhier, Edmonton o ňu prišiel

Štyria rôzni hráči skórovali, aby Dallas zdolal Edmonton pomerom 4:1 a zaknihoval tretie víťazstvo po sebe. Dvojbodový Brett Ritchie bol autorom víťazného gólu, pred ním sa do čierneho trafil Jason Dickinson, po ňom Jamie Benn, ktorý strelil svoj piaty gól v posledných šiestich dueloch. Esa Lindell pridal poistku do prázdnej brány a Mattias Janmark nazbieral dve asistencie. Kľúčový bol aj výkon náhradného brankára Antona Chudobina, ktorý kryl 28 striel. Prekonať ho dokázal len Jujhar Khaira, ktorý mu v 55. minúte zničil šancu na čisté konto. Mikko Koskinen zastavil 21 z 24 striel a Oilers prišli o trojzápasovú víťaznú sériu. Tá začala minulotýždňovým víťazstvom 1:0 v zápase práve proti Stars. Kanadský klub hral tentokrát bez Ryana Spoonera i Connora McDavida, ktorých skolila choroba. Ken Hitchcock sa do Dallasu vrátil po prvýkrát od minulej sezóny, v ktorej viedol Stars.

Otvárací gól Dickinsona:


Hviezdy duelu: 1. B. Ritchie, 2. J. Dickinson, 3. A. Khudobin (všetci DAL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
E. Černák (TBL) 18:49 0 0 0 +1 0 2 4



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 04. 12. 2018 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL