Platový strop, Seattle, Ottawa i Svetový pohár boli predmetom zasadnutia guvernérov

Národná hokejová liga má za sebou prvý z dvoch dní, počas ktorých sa v štáte Georgia stretáva Rada guvernérov. Ešte pred hlasovaním o osude expanzie sa preberalo niekoľko zaujímavých tém.

Komisár Gary Bettman v prvom rade po stretnutí predstavil odhad budúcoročného platového stropu, ktorý by sa mal opäť zvýšiť. Odhad je 83 miliónov amerických dolárov, čo by bolo o 3,5 milióna amerických dolárov viac ako v tejto sezóne. Samozrejme, toto číslo sa v priebehu ročníka ešte môže zmeniť.

Pokiaľ ide o dlho očakávané hlasovanie o osude Seattlu snažiaceho sa stať 32. tímom NHL, to sa podľa plánu uskutoční v utorok. V pondelok sa však diskutovalo o tom, v ktorom roku by sa mohol tím k lige pripojiť. Záujemcovia to chceli stihnúť v roku 2020, ale guvernéri sú viac priklonení k roku 2021. A áno, treba očakávať súhlasné stanovisko k expanzii.

Diskutovalo sa aj o situácii v Ottawe, kde dostal ranu projekt výstavby novej arény v centre mesta po tom, čo majiteľ Senators Eugene Melnyk zažaloval partnera v projekte, Johna Ruddyho, ktorý sa dostal do konfliktu záujmov a uprednostňoval ten druhý.

Bettman povedal, že sa situácie neobáva: „Povedal by som, že som viac sklamaný, ako sa to vyvinulo, ale toto sú komplikované veci. Bolo by z viacerých dôvodov pekné mať halu v centre, ale pán Melnyk mi povedal, že ak bude musieť zostať v Canadien Tire Centre, tak dokáže zaistiť, aby to tam fungovalo.“

Iste zaujímavou témou pre fanúšikov je aj Svetový pohár v roku 2020. Nanešťastie, momentálne to s ním nevyzerá ružovo. Rozhovory medzi NHL a Hráčskou asociáciou totiž nepokročili a rozhodnutie by sa malo urobiť do konca januára.

„Posledný rok a pol, posledné dva roky, sme nedočkavo chceli pripravovať plány pre Svetový pohár, ale z nejakého dôvodu na to Hráčska asociácia nebola pripravená,“ poznamenal Bettman.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 04. 12. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL