Cam Atkinson vytvoril klubový rekord v počte hetrikov + video

Americký útočník Cam Atkinson sa v utorok nezmazateľne zapísal do histórie tímu Columbus Blue Jackets. V zápase proti Calgary zaznamenal svoj šiesty hetrik v NHL, čím prekonal doterajší klubový rekord. Aj keď jeho tím prehral 6:9, stal sa druhou hviezdou duelu.

Dvadsaťdeväťročný krídelník skóroval raz v každej tretine. Na prelome prvej a druhej zvýšil náskok Columbusu na 4:1 dvoma gólmi za 67 sekúnd. Tretím znižoval stav v 49. minúte na 6:8. So šiestimi hetrikmi prekonal klubový rekord Ricka Nasha. S 11-zápasovou bodovou sériou je v tímovej histórii druhý za Ryanom Johansenom (13).

„Myslím, že sme odohrali dobrú prvú tretinu. Potom sme sa však zastavili a umožnili sme hrať súperovi. Neboli sme dosť dôrazní v súbojoch a veľmi sme im to uľahčili. Keď vediete 4:1, mali by ste si to ustrážiť,“ lamentoval po zápase Atkinson, ktorý strelil druhý hetrik v tejto sezóne.

Rodák z Connecticutu má po 26 zápasoch ročníka na konte už 30 bodov za 19 gólov a 11 asistencií. Je najlepším strelcom aj najproduktívnejším hráčom Blue Jackets.




Autor: Marián Masaryk | Vydané: 05. 12. 2018 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL