Fletcher bude hodnotiť trénera počas výjazdu Flyers

Chuck Fletcher po nástupe do pozície generálneho manažéra Philadelphie povedal, že si nechá istý čas na to, aby sa rozhodol, čo urobí s hlavným trénerom. Vyzerá to tak, že Dave Hakstol bude mať šesť zápasov na to, aby ho presvedčil o zotrvaní.

Fletcher, ktorý v sobotu nahradil pri kormidle Flyers Rona Hextalla, v stredu povedal, že využije nasledujúci päťzápasový trip na to, aby zhodnotil situáciu na lavičke.

Philadelphia vo štvrtok odohrá ešte domáci zápas proti Columbusu a potom absolvuje návštevy Buffala, Winnipegu, Calgary, Edmontonu a Vancouveru. Bude to náročná skúška, pretože tím absolvuje päť zápasov v priebehu ôsmich dní.

„Myslím si, že to dá ľuďom šancu ukázať, ako budú s vami spolupracovať. Je ľahké urobiť si názor pri pohľade z vonku. Keď však hovoríte o budúcnosti trénerov, mali by ste mať lepšiu predstavu, keď budete mať viac špecifických informácií,“ povedal Fletcher.

„Chcem, aby to fungovalo, chcem byť úspešný s touto skupinou. Nie je to hrozba, ale ak to nebude fungovať, pozrieme sa po niekom z vonku. Chceme sa zlepšovať a chceme sa v tomto roku dostať do play-off. A čo najskôr získať aj Stanlehyo pohár. Každé rozhodnutie bude smerovať k tomuto cieľu.“

Hakstol, ktorý už absolvoval s novým generálnym manažérom pár rozhovorov, má na lavičke Flyers bilanciu 133-98-40. Dvakrát tím doviedol do play-off, ale zakaždým tam skončil v prvom kole.

V utorok mu v trénerskom zbore pribudol asistent Rick Wilson, ktorý bude dohliadať na obrancov. A práve na obranu a bránkovisko sa chce Fletcher zameriavať viac počas spomínaného výjazdu.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 06. 12. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL