Príbeh dvoch Halákov: Po skvelom štarte sa vrátil k svojmu priemeru

Televízia NESN sa vo štvrtok vo svojej hokejovej relácii Bruins Now zaoberala aj slovenským brankárom Bostonu, Jaroslavom Halákom. „Príbeh o dvoch Halákoch“ poukázal na to, aký je rozdiel v jeho číslach v poslednom období v porovnaní s úvodom sezóny.

Tridsaťtriročný bratislavský rodák zaznamenal v prvých ôsmich zápasoch sezóny bilanciu 4-1-2 s 95,2% úspešnosťou zákrokov a dvoma čistými kontami.

V posledných ôsmich zápasoch sa však Halák priblížil k svojmu kariérnemu priemeru s 91,4% úspešnosťou zákrokov (jeho úspešnosť v kariére je 91,6 %). Nevychytal ani jednu nulu a mal bilanciu 4-3.

„Všetci sme trochu mimo. Urobili sme veľa chýb, ktoré pre nás nie sú typické. Spoliehali sme sa veľmi na našich brankárov. Je ťažké podržať nás v každom zápase. Musíme im aj trochu pomôcť a bojovať pred nimi,“ povedal útočník Brad Marchand.

Zlepšenie formy hlási Tuukka Rask, ale ani on nedokáže dostať „Medvede“ z trápenia.

Tím v posledných týždňoch sužujú početné zranenia, ktoré sa týkali aj opôr Zdena Cháru či Patricea Bergerona. Vo štvrtok sa do hry vrátil Charlie McAvoy, ale ani to nepomohlo odvrátiť štvrtú prehru z posledných piatich zápasov.

Halák má v tomto bode stále štatisticky navrch v porovnaní s Raskom, keď doteraz kryl 92,2 % striel a inkasoval 2,25 gólu na zápas. Rask má 91,4% úspešnosť zákrokov a priemer 2,62 inkasovaného gólu na zápas.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 07. 12. 2018 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL