Halák prekonal zápis Ranforda. V lige je prvý

V sobotu nás svojím výkonom mohol potešiť Jaroslav Halák, ktorý sa po nevydarenom štarte vrátil na víťaznú koľaj a pomohol Bostonu k triumfu 6:3 nad znepriateleným Torontom.

Slovenský brankár ukončil krátku dvojzápasovú sériu prehier vďaka 29 zákrokom. Pri svojej prvej decembrovej výhre si síce jemne pohoršil, ale v úspešnosti zákrokov zostáva na prvom mieste s 93,0 %. Zdieľa ho s Pekkom Rinnem z Nashvillu.

Halák si pripísal na konto svoje deviate víťazstvo v sezóne a zároveň 241. v kariére, vďaka čomu predbehol v historickom poradí NHL známeho Billa Ranforda a osamostatnil sa na 58. mieste.

Bratislavský rodák, ktorý má pred sebou ešte pár rokov „životnosti“, má v tejto sezóne šancu priblížiť sa k aj prvej päťdesiatke. K Jean-Sebastienovi Giguerovi mu chýba 21 výhier. Mimochodom, hneď pred ním je jeho spoluhráč Tuukka Rask s 244 výhrami.

Pred brankárskym tandemom Bruins sú potom na dosah Johnny Bower s 250 víťazstvami, George Hainsworth a Pete Peeters s 246 víťazstvami a Kirk McLean s 245 víťazstvami.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 09. 12. 2018 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL