Jaroš sa pobil po prvý raz v NHL. Nemal ľahkého súpera + video

Christián Jaroš strelil v tejto sezóne svoj prvý gól v NHL a po piatku si môže odškrtnúť ďalšiu položku v zozname „prvých vecí“. Slovenský obranca Ottawy sa premiérovo pobil, keď sa postavil Rossovi Johnstonovi z NY Islanders.

Dvadsaťdvaročný košický rodák sa v zámorí premiérovo pobil v decembri 2017 v nižšej AHL. O čosi viac ako rok neskôr zažil bitkársku premiéru aj na najvyššej úrovni, no bolo to proti hráčovi, ktorý ich v lige absolvoval už šesť a celkovo od minulej sezóny 13.

A tento rozdiel bol aj vidieť. Jaroš síce začal aktívne, ale kontrolu nad pästným súbojom mal jeho súper. Slovenský mladík sa síce snažil robiť veľa úderov, ale väčšina svoj cieľ minula a napokon ho Johnston poslal aj na ľad. Našťastie, nie úderom, ale zápasnícky.

Obaja si z „kultúrnej vložky“ z poslednej minúty tretej tretiny odniesli väčší päťminútový trest za bitku a Johnston aj dve minúty za tvrdosť. Dvadsať sekúnd predtým sa pobili Matt Martin s Markom Borowieckim a potom ešte stihli pästný súboj Scott Mayfield a Ben Harpur.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 29. 12. 2018 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL