Halák vyhral i bodoval, Tatar prišiel o bodovú sériu

V ôsmich štvrtkových zápasoch NHL hrali aj štyria Slováci, pričom všetci sa tešili z výhier. Bodoval, paradoxne, iba brankár Jaroslav Halák. Tomáš Tatar si nepredĺžil bodovú sériu. Carey Price vychytal nulu, Alex Ovečkin sa opäť výrazne zapísal do ligovej histórie.

Halák pomohol aj s asistenciou k výhre Bruins nad Flames

Jaroslav Halák sa vrátil do brány Bostonu, ktorému pomohol zdolať Calgary pomerom 6:4 s 33 zákrokmi aj jednou asistenciou, jeho treťou v ročníku. Jake DeBrusk strelil dva góly, vrátane svojho ôsmeho víťazného gólu v kariére. Z jeho draftového ročníka ich viac strelili len Connor McDavid (13) a Kyle Connor (9). K tretej výhre v sérii viedli aj presné zásahy Johna Moorea, Davida Pastrňáka a Brada Marchanda, ktorý skóroval dvakrát – druhý gól však padol do prázdnej brány. V bráne Flames stál Mike Smith, ktorý čelil 26 strelám. Dvakrát ho ohrozil aj Zdeno Chára, ktorý odohral takmer 20 minút a prezentoval sa aj bodyčekom, blokom a jedným plusovým bodom. O góly kanadského tímu, ktorý nebodoval po prvýkrát po štyroch dueloch (3-0-1), sa postarali Michael Frolík, Elias Lindholm, Johnny Gaudreau a Mikael Backlund.

Halák zastavil aj nájazd Gaudreaua:


Hviezdy duelu: 1. J. DeBrusk (BOS), 2. J. Gaudreau (CGY), 3. B. Marchand (BOS)

Price vynuloval Vancouver, Tatar prišiel o bodovú sériu

Carey Price zastavil pri návrate do akcie po zranení všetkých 33 striel a so svojím druhým čistým kontom v sezóne doviedol Montreal k domácej výhre 2:0 nad Vancouverom. So 42 nulami v NHL mu patrí štvrté miesto v klubovej histórii, len štyri za Kenom Drydenom. Lídrami sú George Hainsworth (75) a Jacques Plante (58). O štvrtom triumfe Canadiens v posledných piatich zápasoch rozhodol Jordie Benn, druhý gól pridal Jonathan Drouin. Obaja prekonali Jacoba Markströma z 27 striel. Dvakrát ho ohorozil Tomáš Tatar, ktorý prišiel o štvorzápasovú bodovú sériu. Za 16 minút na ľade zaznamenal aj menší trest za hákovanie a súperom odobral dva puky. Canucks si zhoršili bilanciu na šesťzápasovom výjazde (3-2-0), ktorý ukončia bez Eliasa Petterssona. Ten sa zranil v druhej tretine po škaredom páde.

Odporúčame:
Obavy vo Vancouveri: Vo štvrtok sa zranil Elias Pettersson + video

Hviezdy duelu: 1. C. Price, 2. J. Armia, 3. Jo. Benn (všetci MTL)

Tampa Bay rozobrala Los Angeles, Kučerov dosiahol míľnik

Nikita Kučerov zaznamenal gól a tri asistencie pri jeho siedmom viacbodovom výkone v sérii a dosiahol métu 400 bodov v NHL ako prvý hráč draftovaný v roku 2011. Steven Stamkos si pripísal gól a dve asistencie, Brayden Point s Ryanom Callahanom gól a jednu asistenciu pri víťazstve Tampy Bay 6:2 v Los Angeles. Floridský tím natiahol víťaznú sériu na sedem zápasov a bodovú na 16. Ryan McDonagh a Mathieu Joseph tiež prispeli k výhre gólmi, Andrej Vasilevskij 28 zákrokmi. Prekonali ho len Austin Wagner a Drew Doughty v presilovej hre. Jonathan Quick kryl 27 striel pri tretej prehre Kings v ostatných štyroch dueloch. Slovenský obranca Erik Černák ho strelecky neohrozil, ale za 17 a trištvrte minúty v akcii rozdal tri bodyčeky. Lightning využili tri zo štyroch presiloviek.

Hviezdy duelu: 1. N. Kučeorv, 2. S. Stamkos, 3. B. Point (všetci TBL)

Toronto prišlo o skoré vedenie a podľahlo doma aj Minnesote

Mitchell Marner vybudoval pre Toronto v prvých šiestich minútach zápasu náskok 2:0, ale ani vedenie 3:2 si kanadský tím neudržal a prehral doma s Minnesotou 3:4. Jared Spurgeon zaznamenal gól a dve asistencie, Zach Parise strelil víťazný gól a na jeden prihral. Mikko Koivu a dvojbodový Charlie Coyle tiež prekonali Michaela Hutchinsona, ktorý debutoval v drese Maple Leafs, z 34 striel. Devan Dubnyk predviedol 38 zákrokov, vrátane 19 v tretej tretine. Najmä v závere podržal Wild, ktorí vyhrali len druhýkrát v posledných ôsmich dueloch. Recept na neho našiel aj William Nylander, ktorý skóroval premiérovo v sezóne. John Tavares dvakrát asistoval, ale Toronto prehralo aj druhý domáci zápas po predošlej sérii piatich výhier. Marner otvoril skóre duelu už po siedmich sekundách, čím vyrovnal klubový rekord Charlieho Conachera z roku 1932. Len o dve sekundy zaostal za ligovým rekordom. Dva góly v úvodných šiestich minútach hry strelil ako prvý hráč Toronta od 30. januára 2010 (Phil Kesel).

Hviezdy duelu: 1. J. Spurgeon (MIN), 2. M. Marner (TOR), 3. D. Dubnyk (MIN)

Skinner pomohol Buffalu ukončiť sériu prehier

Buffalo dokázalo aj bez Jacka Eichela poraziť Floridu. K výhre 4:3 viedli dva góly druhého najlepšieho strelca súťaže, Jeffa Skinnera a vedenie 2:0 z úvodných ôsmich minút, ktoré vypracovali Skinner s Tageom Thompsonom. Do čierneho sa trafil aj Sam Reinhart a ukončiť sériu troch prehier pomohol s 35 zákrokmi aj Linus Ullmark. Jeho náprotivok, Roberto Luongo, opustil duel s 29 zákrokmi. Frank Vatrano, Mike Hoffman a Aleksander Barkov znižovali stav zakaždým na rozdiel jedného gólu.

Hviezdy duelu: 1. J. Skinner (BUF), 2. T. Thompson (BUF) , 3. A. Barkov (FLA)

Toews rozhodol o výhre Islanders nad Blackhawks

Devon Toews sa stal 18. hráčom NHL a tretím svojho klubu v modernej ére, ktorý strelil svoj prvý gól v kariére v nadstavenom čase. V druhej minúte predĺženia rozhodol o výhre Islanders 3:2 nad Chicagom. Duel sa hral v Nassau Coliseum, kde majú „Ostrovania“ bilanciu 3-0-1. V normálnej hracej dobe sa dvakrát presadil Mathew Barzal, ktorý pomohol newyorskému tímu natiahnuť sériu výhier na päť zápasov. Robin Lehner čelil 21 strelám, z ktorých ho prekonali Dominik Kahun a Patrick Kane. Collin Delia urobil 47 zákrokov, ale ani to nestačilo k odvráteniu druhej prehry po dvoch výhrach.

Odporúčame:
Video: Devon Toews strelil svoj prvý gól v NHL v predĺžení

Hviezdy duelu: 1. M. Barzal (NYI), 2. D. Toews (NYI), 3. P. Kane (CHI)

Teräväinen pomohol Caroline k výhre nad trápiacou sa Philadelphiou

Carolina si vypracovala pohodlné vedenie 4:0, no nakoniec sa musela o výsledok zápasu strachovať po tom, čo Philadelphia skresala stratu na jeden gól a mala deväť minút na vyrovnanie či zvrat. To sa nakoniec realitou nestalo. Teuvo Teräväinen svojím druhým gólom a tretím bodom v zápase dodal Hurricanes pokoj a na svete bola ich druhá výhra nad Flyers v dvoch zápasoch po sebe. K triumfu 5:3 viedli aj góly Dougieho Hamiltona, Justina Williamsa a Warrena Foegeleho, ako aj dve asistencie Sebastiana Aha. Ten dosiahol 40-bodovú métu v 39 zápasoch. Rýchlejšie to od príchodu organizácie do Severnej Karolíny dokázali len Eric Staal a Rod Brind’Amour. Petr Mrázek kryl 34 striel a vyhral český súboj s Michalom Neuvirthom, ktorý opustil duel s 23 zákrokmi. Wayne Simmonds, Sean Couturier a James van Riemsdyk dali nádej Philadlephii, ktorá napokon prehrala piaty zápas po sebe.

Hviezdy duelu: 1. T. Teräväinen (CAR), 2. C. Giroux (PHI), 3. S. Aho (CAR)

Ovečkin ukončil gólové suchoty, ale majster padol v St. Louis

Alex Ovečkin ukončil šesťzápasové strelecké suchoty a dosiahol 30-gólovú métu aj v jeho 14. sezóne v lige. Washington viedol v St. Louis 2:1, ale napokon prehral 2:5. Alex Pietrangelo zaznamenal gól a asistenciu, Robert Thomas, Colton Parayko v presilovke, Oskar Sundqvist a Tyler Bozak tiež prekonali Bradena Holtbyho, ktorý čelil 42 strelám. David Perron dvakrát asistoval a Jake Allen pomohol ukončiť krátku sériu dvoch prehier s 23 zákrokmi. Kapituloval aj po strele Bretta Connollyho, kým Michal Kempný asistoval pri oboch góloch Capitals, ktorým sa vrátil do akcie Matt Niskanen. Prehrali však aj druhý zápas po predošlých štyroch výhrach. Blues hrali bez Vladimira Tarasenka, ale už s Carlom Gunnarssonom.

Odporúčame:
Video: Robert Bortuzzo vs. Tom Wilson (bitka)

Hviezdy duelu: 1. A. Pietrangelo, 2. J. Schwartz, 3. R. Bortuzzo (všetci STL)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 33/37 (89,2 %) 0 1 1 - - - -
T. Tatar (MTL) 16:10 0 0 0 0 2 2 0
Z. Chára (BOS) 19:48 0 0 0 +1 2 2 1
E. Černák (TBL) 17:46 0 0 0 0 0 0 3



Autor: Marián Masaryk | Vydané: 04. 01. 2019 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL