Černák: Bol som šťastný, že ma Kings vymenili

Slovenský obranca Erik Černák sa vo štvrtok tešil z víťazstva Tampy Bay 6:2 na ľade Los Angeles Kings. A radosť to pre neho bola dvojnásobná, keďže práve kalifornský tím ho doslova odhodil.

Kings draftovali košického rodáka v roku 2015 z celkového 43. miesta. Vo februári 2017 ho však vymenili spolu s Petrom Budajom a draftovou voľbou do Tampy za brankára Bena Bishopa, ktorého využili len do konca sezóny a voľbu v piatom kole draftu 2017.

Černák, ktorý v tejto sezóne zažil debut v NHL a v prvých 22 zápasoch podával výborné výkony okorenené siedmimi asistenciami, je aj s odstupom času rád, že sa tá výmena stala realitou. Netajil sa tým pred štvrtkovým duelom.

„Bol som celkom šťastný, keď ma vymenili,“ povedal Černák pre Joea Smitha z The Athletic. „Tu (v Tampe) som prišiel do rozvojového kempu a každý bol ku mne priateľský. V L.A. to bolo omnoho odlišné.“

Kým Černák je teraz súčasťou najlepšieho tímu v NHL, Los Angeles sa potáca na dne ligovej tabuľky.

Slovenský talent sa Kings vo štvrtok ukázal počas necelých 18 minút na ľade, pričom predviedol aj tri bodyčeky. Pre zaujímavosť, tých robí v priemere viac (3,4) ako ktorýkoľvek hráč kalifornského tímu (Muzzin je lídrom s priemerom 2,4).


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 04. 01. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL