Halák a jeho asistencie: Vyrovnal slovenský rekord, atakuje klubový

Slovenský brankár Jaroslav Halák neprispel ku štvrtkovej výhre Bostonu 6:4 nad Calgary len 33 zákrokmi, ale aj jednou asistenciou. Bola už jeho tretia v sezóne, čo znamená, že vyrovnal slovenský rekord.

Halák si s troma asistenciami v sezóne vytvoril nové osobné maximum a vyrovnal zápis Petra Budaja z ročníka 2011/12, v ktorom robil náhradného brankára Montrealu.

Ďalšou asistenciou Halák vytvorí nový slovenský rekord a ešte dve potrebuje na to, aby sa vyrovnal Budajovi na čele historickej produktivity slovenských gólmanov. Budaj nazbieral v kariére 11 asistencií.

Halák je momentálne lídrom NHL s troma asistenciami pred Alexom Stalockom, Coreym Crawfordom, Henrikom Lundqvistom, Bradenom Holtbym a Andrejom Vasilevským, ktorí získali po dve asistencie. Jednu zaregistrovalo ďalších 20 mužov v maske.

Bratislavský rodák potrebuje pritom v tejto sezóne získať už len jednu asistenciu, aby vyrovnal klubový rekord Bruins. Štyri asistencie získali Eddie Johnston v ročníku 1971/72 a Gerry Cheevers v ročníku 1976/77. Tri asistencie už získali aj Tuukka Rask, Tim Thomas, Byron Dafoe a dvakrát Andy Moog.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 04. 01. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL