Chicago má cieľ stále rovnaký: Dostať sa do play-off

Pittsburgh v úvode sezóny nevyzeral dobre, ale teraz je späť na pozíciách, na ktoré sme u neho zvyknutý. V nedeľu však podľahol Chicagu, ktoré takéto znovuzrodenie v tejto sezóne ešte nezažilo. To však nemení nič na tom, že Blackhawks stále cielia play-off.

Penguins sa podarilo prepracovať na druhé miesto Metropolitnej divízie aj vďaka tomu, že vyhrali osem zápasov po sebe. Chicago, ktoré je momentálne na 13. pozícii v Západnej konferencii, bude tiež potrebovať pozliepať niekoľko výhier dokopy. A nie raz.

„Jedným z dôvodov, prečo sa stále snažíme, je, že sa chceme dostať do play-off. Vieme, že na to budeme potrebovať pár vydarených sérií,“ poznamenal Patrick Kane pre Chicago Sun-Times.

Kaneovi nezáleží na tom, ako spomínanie play-off v súčasnej situácii znie a verí, že tím, ktorý vlani ukončil svoju sériu účastí v play-off, sa postupne dvíha a mohol by medzi osem postepujúcich tímov konferencie prekĺznuť.

Kým v predošlých sezónach Chicago vstupovalo do základnej časti ako jeden z favoritov, teraz je už v štádiu, keď by jeho účasť v bojoch o Stanleyho pohár prekvapila. Momentálne tím stráca na postupovú pozíciu šesť bodov, čo sa však stále dá dobehnúť.

„Stále máme šancu. Musíme bojovať, musíme naďalej poctivo pracovať a získavať čo najviac bodov,“ poznamenal obranca Brent Seabrook.

„Nemyslím si, že sa vzdávame nádeje. Túto sezónu ešte nevypúšťame. Stále je pred nami toho veľa. Dúfajme, že máme pred nami dobrú druhú polovicu sezóny,“ dodáva Kane.

Optimizmus tímu dodáva aj to, ako hral v posledných týždňoch. Do pondelkového zápasu proti Calgary vstúpi Chicago s bilanciou 7-3-2 z posledných 12 duelov. Výhra nad lídrom Pacifickej divízie by tento optimizmus ešte utvrdila.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 07. 01. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL