Roztrhne sa tento rok pred uzávierkou vrece s výmenami?

Posledné sezóny nám v deň prestupovej uzávierky veľa vzrušenia nepriniesli. Tento rok by sme sa však mohli dočkať najrušnejšieho záveru prestupového obdobia za posledné roky.

Minulý rok boli v strede sezóny v tabuľkách oboch konferencií pomerne malé rozstupy medzi tímami a veľa tímov malo šancu zabojovať o play-off. Vývoj v tejto sezóne je iný, čo by podľa Darrena Dregera z TSN mohlo viesť k vyššiemu počtu výmen.

Vo Východnej konferencii je momentálne v reálnom boji o play-off prakticky len deväť tímov, pričom v Západnej konferencii je ich 11. To vytvára rozdiel medzi kupcami a predávajúcimi, ktorý by mohol viesť k vyššej aktivite na trhu ako zvyčajne.

Dreger a Gord Miller sa zhodli, že vo Východnej konferencii hľadajú posily pred play-off Columbus a Boston, kým na západe sú to Dallas, Colorado, Anaheim a potenciálne Chicago, ktoré stále nestráca nádej v návrat do boja o Stanleyho pohár. Dreger dodal, že aj Winnipeg by sa s cieľom získať titul mohol pokúsiť priviesť takú posilu, akou bol vlani Paul Stastny.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 01. 2019 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL