Nevie, čo čakať: Skinnera dnes čaká návrat do Caroliny

Hviezdny útočník tímu Buffalo Sabres, Jeff Skinner, sa v piatok predstaví na ľade svojho bývalého tímu Carolina Hurricanes. Stane sa tak po prvýkrát od letnej výmeny.

Skinner strávil prvých osem sezón v NHL práve v severokarolínskom Raleigh. Na svoj návrat sa teší, ale nemusel by byť pre neho taký ľahký. V skutočnosti ani nevie, čo od neho môže očakávať.

„Určite tam budú nejaké emócie, ale je to súčasť hry a súčasť života. Musíte nájsť spôsob, ako tie emócie usmerniť a využiť vo váš prospech. Okrem toho sa len musíte koncentrovať na hru, pretože pre dnami stojí veľká úloha,“ skonštatoval Skinner.

Hlavný tréner Sabres Phil Housley sa vie do svojho zverenca vcítiť. On hral prvých deväť sezón kariéry v Buffale a zažil doň svoj návrat, keď už obliekal dres Winnipegu.

„Môžete sa na to pripraviť akokoľvek chcete, ale keď tam prídete, vykorčuľujete na ľad a postavíte sa bývalým spoluhráčom, začne to byť trochu emocionálne. Bude to musieť zvládnuť. Vieme, aký dôležitý zápas to pre neho bude, takže sa pokúsime urobiť všetko preto, aby sme mu pomohli,“ poznamenal kormidelník.

Skinner bol Carolinou draftovaný v roku 2010 z celkového siedmeho miesta. V jej drese si stanovil maximá v počte gólov (37) a bodov (63), ktoré by v tejto sezóne mal pohodlne prekonať, ak sa nezraní. Momentálne má nábeh na 55 gólov a 80 bodov. Aj vďaka súhre s Jackom Eichelom.

„Keď hráte s hráčom tak talentovaným a tak zručným, potom je pre vás hra o niečo jednoduchšia. Ako prvé sa s novými spoluhráčmi snažíte rozvinúť komunikáciu a súhru. Niekedy, keď hráte s takým hráčom, sa celý proces urýchli,“ priznal Skinner.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 01. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL