Tampa urobila výmenou so Chicagom miesto pre Černáka

O tom, že jeho výmenou by mohla Tampa urobiť miesto pre Erika Černáka, sme písali už na začiatku októbra. Jeho meno sa s výmenou spájalo aj cez sezónu a v piatok sa stala realitou. A hoci floridský tím získal ďalšieho obrancu, urobil výmenou slovenskému obrancovi miesto pre trvalé zotrvanie.

Lightning vymenili obrancu Slatera Koekkoeka, ktorému sa skončil kondičný pobyt v AHL, a voľbu v piatom kole draftu do Chicaga, z ktorého získali obrancu Jana Ruttu a voľbu v siedmom kole draftu. Českého reprezentanta následne poslali na „farmu“ do Syracuse (AHL).

Koekkoek je hráč, ktorého Tampa draftovala v roku 2012 z desiateho miesta a do ktorého vkladala veľké nádeje. V roku 2016 mal skvelé play-off, ale následne ho začali v hierarchii predbiehať iní obrancovia, vrátane toho slovenského.

„Prichádzali k nám lepší hráči. Prišiel Sergačov, prišiel McDonagh, prišiel Černák. Zakaždým, keď niekto prišiel, on v hierarchii klesol,“ poznamenal generálny manažér Julien BriseBois.

Nakoniec sa Koekkoekovi stal osudným príchod Černáka. Ten vďaka tomu bude môcť zotrvať v prvom tíme aj po návrate útočníka J.T. Millera zo zranenia, ktorý by sa mohol stať realitou počas aktuálneho výjazdu.

Koekkoek zaznamenal jeden gól v deviatich zápasoch, ktoré odohral v NHL v tomto ročníku. V karére ich absolvoval 85 so ziskom piatich gólov a deviatich asistencií.

Rutta odohral za Blackhawks 23 zápasov, v ktorých strelil dva góly a pridal štyri asistencie. V ôsmich dueloch v drese Rockfordu z AHL pridal gól a tri asistencie. V NHL odohral celkom 80 zápasov so ziskom 26 bodov (8+18).


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 01. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL