Česi pomohli k výhre Flames, Penguins poslali Ducks na kolená

V piatok sa v kanadsko-americkej NHL odohrali štyri zápasy bez slovenskej účasti. Z výhier sa v nich tešili Carolina, Winnipeg, Calgary a Pittsburgh. Bryan Little dosiahol 500. bod v kariére a Jake Guentzel vsietil hetrik.

Skinner pri návrate skóroval, z výhry sa však tešili Hurricanes

Jeff Skinner pri svojom návrate do Caroliny skóroval, aby ako prvý hráč Buffala od sezóny 2011/12 (Jason Pominville) dosiahol na métu 30 gólov. V 45 a menej zápasoch to dokázal ako piaty hráč v histórii organizácie, prvý od ročníka 1992/93 (Alex Mogilnij). Jeho gól vyrovnával stav na 1:1, neskôr Pominville vyrovnával aj na 2:2. Kyle Okposo ešte v tretej tretine strelil kontaktný gól, ale otočiť misky váh sa hosťom nepodarilo a nakoniec sa z výhry 4:3 tešili Hurricanes. Dva rozdielové góly pritom strelil aj s prispením šťastia Sebastian Aho, ktorému na ne prihrával Micheal Ferland. Puky sa odrazili do brány od korčúľ súperov. Ferland strelil aj prvý gól zápasu, vo štvrtom zápase po sebe sa tešil z gólu Justin Williams – v minulosti to dokázali len Ron Francis a Rod Brind’Amour z hráčov organizácie vo veku 37 a viac rokov. Bodovú sériu ťahá už šesť zápasov. K piatej výhre z posledných šiestich zápasov pomohol aj Curtis McElhinney, ktorý kryl 30 striel. Jeho náprotivok, Carter Hutton, opustil duel s 26 zákrokmi. Sabres nepomohol k triumfu ani návrat Jacka Eichela a prehrali piaty zápas z posledných siedmich.

Skinnerov 30. gól v sezóne pri návrate do Raleigh:


Hviezdy duelu: 1. M. Ferland, 2. S. Aho, 3. T. Teräväinen (všetci CAR)

Little dosiahol 500. bod pri výhre Jets nad Red Wings

Kyle Connor zaznamenal gól a dve asistencie, aby doviedol Winnipeg k výhre 4:2 nad Detroitom. Bryan Little strelil víťazný gól, ktorý bol jeho 500. bodom v kariére. V organizácii Jets/Thrashers ich viac nazbierali len Iľja Kovaľčuk (615) a Blake Wheeler (552). Brandon Tanev (13 sekúnd po začatí duelu) a Wheeler sa tiež presadili strelecky, Laurent Brossoit pri svojom desiatom štarte v ročníku predviedol 33 zákrokov. Red Wings skórovali pri nerovnovážnom počte hráčov na ľade – Luke Glendening v oslabení, Dennis Cholowski v presilovke. Jonathan Bernier urobil 23 zákrokov, ale to na odvrátenie tretej prehry po sebe a deviatej z posledných desiatich zápasov nestačilo. Nepomohol ani návrat obrancu Mikea Greena, ktorý odohral 22 a štvrť minúty.

Bryan Little a jeho 500. bod v NHL:


Hviezdy duelu: 1. B. Little (WPG), 2. L. Brossoit (WPG), 3. D. Cholowski (DET)

Česi pomohli Calgary k výhre nad Floridou

Michael Frolík vo svojom prvom trojbodovom zápase za ostatné tri sezóny strelil gól a pridal dve asistencie a David Rittich zneškodnil 24 striel, aby pomohli Calgary k výhre 4:3 nad Floridou, ktorej k úspechu nestačilo ani vedenie 2:0. Kanadský klub oslávil štvrtý triumf po sebe a siedmy z posledných deviatich duelov. Mark Giordano a Matthew Tkachuk sa tiež trafili do čierneho, Sean Monahan do prázdnej brány. Práve ten gól bol nakoniec víťazný, keď sa hosťom podarilo ešte znížiť v samom závere. Jevgenij Dadonov vtedy nadviazal na góly Mikea Hoffmana a Jonathana Huberdeaua. Asistenciu si pripísal aj Roberto Luongo, ktorý inak kryl 20 z 23 striel. Florida prehrala päť zápasov po sebe a na aktuálnom päťzápasovom výjazde má bilanciu 0-2-1.

Hviezdy duelu: 1. M. Frolík, 2. M. Backlund (CGY), 3. D. Rittich (CGY)

Penguins otočili zápas proti Ducks, Guentzel vsietil hetrik

Trápiaci sa Anaheim mal dobrú šancu na ukončenie série prehier, keď po prvej tretine viedol 3:0 a po druhej 4:3. Napokon sa však favoritovi z Pittsburghu podarilo stav otočiť a tešil sa z výhry 7:4. „Hrali sme dobre. Viem, že sme prehrávali 0:3, ale aj v prvej tretine sme robili dobré veci. Neupustili sme od našej hry a to nám pomohlo,“ povedal Sidney Crosby. Ducks tak svoju rekordnú sériu prehier natiahli už na 10 zápasov! K 10. výhre z posledných 11 zápasov Penguins pomohol troma gólmi Jake Guentzel, ktorý hetrik zavŕšil gólom do prázdnej brány. On a Jevgenij Malkin zmazali v druhej tretine trojgólovú stratu, o zvrat v tretej tretine sa postarali dvojgólový Tanner Pearson a Phil Kessel. Malkin pridal tri asistencie, Kessel dve. Matt Murray urobil 21 zákrokov a od návratu zo zranenia má bilanciu 9-0-0 s 95,2% úspešnosťou zákrokov. V piatok ho pokorili Nick Ritchie, Ryan Getzlaf, bývalý „tučniak“ Daniel Sprong a Jakob Silfverberg. John Gibson opustil duel s 29 zákrokmi.

Odporúčame:
Jake Guentzel strelil už šiesty hetrik hráča Penguins v sezóne + video

Gibson sa zapotil a predviedol pekný zákrok:


Hviezdy duelu: 1. J. Guentzel (PIT), 2. B. Montour (ANA), 3. P. Kessel (PIT)


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 01. 2019 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL