Sergej Bobrovskij: Sme pripravení pohnúť sa ďalej

Sergej Bobrovskij sa v piatok pripojil k svojim spoluhráčom z tímu Columbus Blue Jackets deň po tom, čo bol z disciplinárnych dôvodov vynechaný zo zostavy. Bolo zrejmé, že sa záujmu novinárov nevyhne. Ako okomentoval celý incident?

„Vždy som sa pýšil tým, že som dobrým spoluhráčom bez ohľadu na to, kde som hrával a s kým som hrával,“ poznamenal hviezdny brankár. „Je to tak, ako to je, stalo sa to. Otvorene sme sa o tom porozprávali a sme pripravení pohnúť sa ďalej. Je to tiež nešťastné pre fanúšikov. Všetko však zostane v kabíne medzi nami.“

Bobrovskij sa ešte pred tréningom stretol s generálnym manažérom Jarmom Kekäläinenom. Ten ešte vo štvrtok povedal, že incident nesúvisí s končiacou sa zmluvou ani so vzťahom brankára k trénerovi Johnovi Tortorellovi. To potvrdil v piatok aj ruský rodák.

„Každý pozná Tortorellu. Je to úprimný človek. Urobí to, čo je lepšie pre dobro tímu. Niektorí ľudia s ním súhlasia, niektorí nie. Nezáleží na tom. Čo sa stalo v minulosti, sa stalo v minulosti. Ja som pripravený sa pohnúť vpred, hrať hokej a vydávať so seba to najlepšie,“ skonštatoval Bobrovskij.

Incident prišiel po utorkovom zápase, v ktorom Blue Jackets podľahli 0:4 Tampe a Bobrovskij sa musel porúčať z brány v strede tretej tretiny, keď inkasoval štvrtý gól z 19 striel.

„Utorková prehra bola ťažká pre každého. Bolo to emocionálne. Mohli by sme s nimi hrať v play-off, a tak som nechal, aby ma moje emócie dostali tam, kam nemali,“ povedal Bobrovskij, ktorý sa v sobotnom zápase proti Washingtonu vráti do zostavy. Či bude štartovať, ešte nie je známe.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 01. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL