Zápas hviezd: Miliónová odmena sa stala korisťou Metropolitnej divízie

Po piatkových súťažiach zručností prišiel v sobotu v San Jose na rad mini turnaj hviezdnych výberov jednotlivých divízií. Z nich najlepšie obstála Metropolitná, ktorej hráči si rozdelia odmenu vo výške 1 milióna amerických dolárov.

Sidney Crosby a Mathew Barzal zaznamenali po dva góly a tri asistencie, aby pomohli Metropolitnej divízii vo finále zdolať Výber Centrálnej divízie pomerom 10:5. Crosby, ktorý v prvom zápase nazbieral tri body, sa tak stal najužitočnejším hráčom podujatia.

Odporúčame:
Sidney Crosby sa stal najužitočnejším hráčom zápasu hviezd

To odštartovalo zápasom domáceho Výberu Pacifickej divízie, ktorého existencia na turnaji sa však obmedzila na dve desaťminútovky, keď podľahol Centrálnej divízii 4:10. Metropolitná divízia následne porazila Atlantickú pomerom 7:4.

Pacifická divízia – Centrálna divízia 4:10 (1:7, 3:3)

Góly: 5. Karlsson (Gibson), 15. Gaudreau (McDavid), 16. Karlsson (Pavelski, Burns), 17. Burns (Pavelski) – 2. Rantanen (O'Reilly), 2. Landeskog (O'Reilly), 6. Josi (Kane), 6. Kane (Josi, Wheeler), 7. Scheifele (O'Reilly), 8. Rantanen (Landeskog, Josi), 9. Kane (Wheeler), 11. Landeskog (Josi, Rantanen), 13. O'Reilly, 15. Landeskog (Wheeler)

Gabriel Landeskog dosiahol hetrik, Ryan O’Reilly strelil gól a pridal tri asistencie, aby doviedli Centrálnu divíziu k hladkej výhre nad Pacifickou 10:4. Po prvom polčase pritom víťazný tím viedol už 7:1, keď Johna Gibsona z deviatich striel prekonali dvakrát Rantanen, dvakrát Patrick Kane a raz Landeskog, Roman Josi a Mark Scheifele. Landeskog dvakrát a O’Reilly raz prekonali v druhom polčase Marc-Andre Fleuryho, ktorý inak čelil deviatim strelám. Pekka Rinne (8/9) a Devan Dubnyk (19/22) pomohli k výhre dokopy 27 zásahmi. O tri zo štyroch gólov domáceho výberu sa postarali hráči Sharks – dva strelil Erik Karlsson, jeden dvojbodový Brent Burns. Zvyšný gól dosiahol po spolupráci s Connorom McDavidom Johnny Gaudreau.



Atlantická divízia – Metropolitná divízia 4:7 (2:3, 2:4)

Góly: 3. Eichel (Pastrňák), 4. Stamkos (Tavares), 11. Skinner (Pastrňák), 12. Tavares (Yandle) – 1. Crosby (Barzal), 2. Jones (Palmieri, Atkinson), 10. Jones, 14. Crosby (Letang), 17. Letang, 19. Aho (Giroux), 20. Atkinson (Crosby)

Sidney Crosby zaznamenal dva góly a Kris Letang prelomil nerozhodný stav necelé štyri minúty pred koncom, aby Metropolitná divízia porazila v druhom semifinále Atlantickú pomerom 7:4. V prvom polčase pomohli k vedeniu víťaza 3:2 góly Crosbyho a Setha Jonesa, ktorý skóroval dvakrát. V druhom polčase sa po obrate v réžii Crosbyho a Letanga presadili aj Sebastian Aho a Cam Atkinson. Jack Eichel a Steven Stamkos skórovali v prvom polčase, Jeff Skinner a John Tavares otočili z 2:3 na 4:3 v druhom. V bráne víťazného mužstva kryl Henrik Lundqvist päť striel zo siedmich, Braden Holtby 11 z 13. Andrej Vasilevskij i Jimmy Howard reprezentujúci Atlantickú divíziu čelili každý 13 strelám.



Finále: Centrálna divízia – Metropolitná divízia 5:10 (0:5, 5:5)

Góly: 12. Landeskog (O'Reilly), 14. Rantanen (Josi), 15. O'Reilly (Josi, Kane), 19. Rantanen (Landeskog, O'Reilly), 19. Wheeler (Rantanen, Landeskog) – 1. Barzal (Letang, Crosby), 2. Giroux (Carlson), 4. Letang (Barzal, Crosby), 9. Palmieri (Jones, Aho), 10. Crosby (Barzal), 15. Crosby (Letang), 16. Aho (Atkinson), 16. Atkinson, 18. Barzal (Crosby, Letang), 20. Atkinson (Jones)

Sidney Crosby a Mathew Barzal zaznamenali po dva góly a tri asistencie pri jasnom víťazstve Metropolitnej divízie 10:5 vo finálovom súboji proti hráčom Centrálnej divízie. Vymaľované bolo už po prvom polčase, ktorý tím z východu ovládol pomerom 5:0. Postupne sa presadili Barzal, Claude Giroux, Kris Letang, Kyle Palmieri a Crosby, čisté konto vychytal Henrik Lundqvist, ktorý zastavil šesť striel. Náskok v druhom polčase udržovali góly Crosyho, Seastiana Aha, dvojgólového Cama Atkinsona a Barzala, ktorý skóroval do prázdnej brány. Bradena Holtbyho zo 17 striel pokorili Gabriel Landeskog, dvakrát Mikko Rantanen, Ryan O’Reilly a Blake Wheeler. Devan Dubyk inkasoval päť gólov z 11 striel, Pekka Rinne štyri z desiatich.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 27. 01. 2019 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL