Dvaja strelci hetriku a mladý brankár hviezdami týždňa!

Národná hokejová liga (NHL) v pondelok, ako zvyčajne, vyhlásila mená troch najlepších hráčov uplynulého týždňa. Stali sa nimi útočníci Jack Roslovic s Mikom Zibanejadom a brankár Carter Hart.

1. HVIEZDA – JACK ROSLOVIC (WINNIPEG JETS)

Americký center ovládol ligu s piatimi gólmi a šiestimi bodmi v štyroch zápasoch. Skóroval v troch z nich, pričom pri výhre nad Anaheimom (9:3) zaznamenal prvý hetrik v kariére a pridal asistenciu. Dvadsaťdvaročný rodák z Columbusu má po 51 dueloch jeho tretej sezóny v lige na konte 16 bodov (7+9). Jets ho draftovali v roku 2015 z 25. miesta.

Odporúčame:
Roslovic strelil prvý hetrik v NHL v presilových hrách + video

2. HVIEZDA – CARTER HART (PHILADELPHIA FLYERS)

Kanadský brankár vychytal tri víťazstvá s úspešnosťou zákrokov 93,1 % a priemerom 2,27 inkasovaného gólu na zápas. Dokopy v nich zastavil 94 zo 101 striel, pričom v dueli proti Edmontonu (5:4 PP) si vytvoril osobné maximum so 40 zákrokmi. Aktuálne ťahá osobnú sériu šiestich výhier, čo dokázal ako šiesty brankár v histórii NHL pred 21. narodeninami. Posledným bol v sezóne 2007/8 Carey Price (7-0-0).

3. HVIEZDA – MIKA ZIBANEJAD (NEW YORK RANGERS)

Švédsky center strelil tri góly a pridal tri asistencie v troch zápasoch. Bodoval v každom z nich, ale dva jeho tím prehral. Zažiaril pri výhre nad New Jersey (4:3), ktorú zariadil druhým hetrikom v NHL a asistenciou. Na záver týždňa zaznamenal 13. viacbodový výkon v sezóne, najviac v tíme. S 30 prihrávkami a 50 bodmi v 51 dueloch ročníka je tímovým lídrom, pričom len bod mu chýba na vyrovnanie osobného maxima.

Odporúčame:
Skvelá forma pokračuje: Zibanejad pomohol hetrikom k víťaznému obratu + video




Autor: Marián Masaryk | Vydané: 04. 02. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL