Flyers a Stars potvrdili formy, Pánik nebodoval pri prehre

V pondelok sa v kanadsko-americkej NHL odohrali štyri zápasy. Richard Pánik bol jediným slovenským zástupcom a nebodoval. Ani sa netešil z výhry. Z nej mali radosť Stars, Leafs, Kings a Flyers, pre ktorých išlo o 2 000. triumf v klubovej histórii.

Stars zdolali Coyotes vďaka štyrom gólom z tretej tretiny, Pánik nebodoval

Arizona dvakrát vyhrávala a s vedením vstupovala aj do tretej tretiny. Nakoniec ho neudržala a z konečného víťazstva 5:4 sa tešil Dallas. Rozhodujúci gól strelil sedem a pol minúty pred koncom Tyler Seguin, ktorý strelil štvrtý gól Stars v tretej tretine. Z gólov sa tešili aj Roope Hintz, John Klingberg, Radek Faksa a Mattias Janmark. Prví traja využili presilovku, poslední traja skórovali v rozmedzí 71 sekúnd. Ben Bishop pomohol natiahnuť sériu výhier na päť zápasov s 38 zákrokmi. Prekonali ho Oliver Ekman-Larsson, Kevin Connauton, Vinnie Hinostroza a Alex Galchenyuk, zatiaľ čo Darcy Kuemper urobil 24 zákrokov. V akcii nechýbal ani slovenský útočník Richard Pánik, ktorý odohral 16 minút a 39 sekúnd. Pripísal si počas nich dva mínusové body, dve trestné minúty, tri strely na bránu, tri bloky a jeden bodyček.

Hviezdy duelu: 1. J. Benn (DAL), 2. T. Seguin (DAL), 3. A. Galchenyuk (ARI)

Muzzin pomohol Torontu k hladkej výhre nad Anaheimom

Jake Muzzin zaznamenal gól a dve asistencie, Andreas Johnsson dva góly a dve asistencie, aby doviedli Toronto k výhre 6:1 nad Anaheimom. Pre Muzzina išlo o prvé body po výmene. Na nový tím si zvyká ľahko. „Dobrý tím, dobrý tréner, dobrá taktika... to sa ľahko nasleduje,“ poznamenal. Po góle pridali aj William Nylander, John Tavares a Connor Brown, pričom prví dvaja zaznamenali aj po asistencii. Frederik Andersen kryl 24 striel a ako jediný na neho našiel recept Rickard Rakell. John Gibson urobil 30 zákrokov predtým, ako ho po piatom inkasovanom góle vystriedal Chad Johnson. Ten predviedol osem zákrokov. Ducks, ktorí v sobotu prehrali s Winnipegom 3:9, prehrali štvrtý zápas po sebe a z posledných 18 vyhrali len dva! Napriek tomu na play-off strácajú len tri body. „Je to náročné pre každého. Nie je to ľahké obdobie,“ poznamenal tréner Randy Carlyle. Jeho tímu nepomohol ani návrat Ryana Keslera.

Hviezdy duelu: 1. J. Muzzin, 2. A. Johnsson, 3. F. Andersen (všetci TOR)

Kempe, Toffoli rozhodli o výhre Kings nad Rangers

Adrian Kempe vynútil svojím druhým gólom v zápase minútu pred koncom tretej tretiny predĺženie, v ktorom po jeho prihrávke rozhodol Tyler Toffoli o výhre Los Angeles 4:3 nad Rangers. Rozhodujúci gól prišiel v úvode nadstaveného času a len krátko predtým, ako po zakončení Miku Zibanejada zazvonila tyčka brány Jonathana Quicka. Americký brankár predviedol 24 zákrokov a o zvyšný gól sa postaral Anže Kopitar. Z newyorského tímu sa do listiny strelcov zapísali Zibanejad, Chris Kreider a Adam McQuaid. Henrik Lundqvist duel opustil s 26 zákrokmi. Rangers vyhrali prvý vzájomný zápas v Los Angeles tiež pomerom 4:3. Až 11 z 18 posledných vzájomných duelov skončilo rozdielom gólu.

Víťazný gól Toffoliho:


Hviezdy duelu: 1. A. Kempe (LAK), 2. T. Toffoli (LAK), 3. M. Zibanejad (NYR)

Hart doviedol Flyers k jubilejnej výhre i natiahnutiu série

Carter Hart predviedol 41 zákrokov, aby doviedol Philadelphiu k výhre 2:1 nad Vancouverom. Bola 2 000. v histórii klubu, ktorý to dokázal ako prvý mimo „Original Six“ a už ôsma v aktuálnej víťaznej sérii. Dvadsaťročný nováčik sa pri tom stal len štvrtým brankárom v histórii, ktorý pred 21. narodeninami ťahal sedemzápasovú víťaznú sériu. Na rekord Jocelyna Thibaulta stráca už len jednu výhru. „Na to sa nepozerám. Chcem len vyhrávať zápasy. To je náš cieľ,“ poznamenal. Sean Couturier a Jakub Voráček sa postarali o góly Flyers, ktorí ťahajú najdlhšiu víťaznú sériu od konca roku 2016 (10 výhier). Jediný gól Canucks strelil Brock Boeser, kým Jacob Markström kryl 28 striel. Viac ako prehra tím trápi potenciálne zranenie, ktoré utrpel Alex Edler pri nepeknom páde, po ktorom skončil na nosidlách.

Odporúčame:
Edler skončil po nepeknom páde na nosidlách + video

Hviezdy duelu: 1. C. Hart, 2. J. Voráček, 3. S. Couturier (všetci PHI)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
R. Pánik (ARI) 16:39 0 0 0 -2 2 3 1



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 05. 02. 2019 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL