Haláka mrzí stratené vedenie. Aj bod je veľmi dôležitý dôležitý, podotýka

Slovenský brankár Jaroslav Halák podal proti Rangers opäť veľmi dobrý výkon, no na víťazstvo to tentokrát nestačilo. Bostonu sa v stredu stala osudná tretia tretina, v ktorej prišiel o dvojgólové vedenie.

Bratislavský rodák podal svoj najlepší výkon za ostatnú dobu, ale ani 36 zákrokov a päť eliminovaných nájazdov neodvrátilo prehru 3:4, ktorou si natiahol osobnú sériu porážok už na päť zápasov.

Halák berie ako cenu útechy bod, ktorý je pre tím bojujúci o play-off nesmierne dôležitý. Spokojný však po stredajšom zápase nebol, najmä, keď Bruins prišli v záverečnej dvadsaťminútovke o sľubné vedenie 3:1.

„Beriem to zápas po zápase. Je nešťastné, že sme dnes večer stratili vedenie v tretej tretine. Myslím si, že sme v prvých dvoch tretinách hrali celkom dobre. Vedeli sme, že v tretej tretine na nás zatlačia a my sme ich nedokázali ubrániť. Viem, že sme prehrali, ale máme bod a každý bod je v tomto bode sezóny pre nás veľmi dôležitý,“ povedal Halák.

Halák má počas série prehier 87,4% úspešnosťou zákrokov a priemerom 3,14 inkasovaného gólu na zápas. Vo štvrtok však kryl 92,3 % striel a v predĺžení predviedol skvelý zákrok, ktorým dal šancu Bruins zabojovať ešte aj o druhý bod. Avšak, v nájazdoch ho prekonali Mika Zibanejad a Tony DeAngelo, kým z jeho spoluhráčov uspel len Brad Marchand.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 07. 02. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL